Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Ondertekening convenant Stichting Duurzaam Meerssen

Gepubliceerd op: 06 februari 2020 15:15

St Duurzaam Meerssen - Convenant
Op 30 januari 2020 is het convenant tussen de Gemeente Meerssen en Stichting Duurzaam Meerssen ondertekend. In het convenant zijn afspraken vastgelegd over de wijze van samenwerking en overleg met de gemeente. Bij de ondertekening was een aantal bestuursleden van de stichting (o.a. voorzitter Ron Cörvers) en wethouder Paul Sanders aanwezig.

De Stichting Duurzaam Meerssen heeft als doel duurzaamheid in de meest brede zin in de gemeente Meerssen bevorderen. Dit gebeurt door burgers, bedrijven, instellingen met elkaar en de lokale overheid te verbinden en te zorgen dat initiatieven en activiteiten worden ondersteund en gefaciliteerd. 

Convenant

In het convenant staat ook dat de stichting jaarlijks een werkplan en meerjarenwerkplan opstelt. Stichting Duurzaam Meerssen is op dit moment bezig met een groot aantal initiatieven. Zij waren o.a. actief betrokken bij het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het bestuurscentrum. De opbrengst hiervan komt ten goede aan een coöperatie van inwoners (het zogenaamde postcoderoosproject). Ook heeft de stichting een belangrijke rol bij de ontwikkeling van plannen voor 'Eiland in de Geul'. Dat is het gebied rond het openluchtzwembad, Sporthal Marsana en sportschool TEN in Meerssen.

Informatie

Verder informatie over Stichting Duurzaam Meerssen en hun activiteiten kunt u vinden op de website www.stichtingduurzaammeerssen.nl.

St Duurzaam Meerssen - Convenant