Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Ondersteuning voor mantelzorgers in tijden van Corona

Gepubliceerd op: 25 maart 2020 14:25

Steunpunt Mantelzorg
In deze tijd van Corona is het een uitdaging om mantelzorger te zijn. Ze moeten leren omgaan met een behoorlijk aantal maatregelen en veranderingen die veel impact hebben op de mantelzorger als persoon, hun gezin/familie en de mantelzorgsituatie. De afgelopen week heeft Steunpunt Mantelzorg Zuid veel mantelzorgers gesproken en gehoord waar ze zoal tegenaan lopen. Ouders die in een aanleunwoning wonen en niet meer in het verpleeghuis kunnen eten, familie die over de grens woont en niet meer op bezoek kan komen, dagopvang voor een naaste die gesloten is. 

Maatregelen

Ook het steunpunt heeft helaas, in overleg met de GGD, maatregelen moeten treffen zoals het stoppen van de huisbezoeken door de mantelzorgconsulenten,  mantelzorgmakelaar en vrijwilligers en het annuleren van groepsactiviteiten voor mantelzorgers en vrijwilligers. Ook vinden tot nader bericht geen ziekenbegeleidingen door de vrijwilligers plaats.

Nieuwsbrief

In de nieuwsbrief van het Steunpunt kunt u hier kunt downloaden wordt u geïnformeerd hoe de medewerkers en vrijwilligers, in deze tijd toch iets voor u kunnen betekenen. Verder ontstaan in een rap tempo lokale, regionale en landelijke initiatieven om mensen te helpen in deze nieuwe situatie. In deze nieuwsbrief staat een eerste overzicht van lokale initiatieven per gemeente.

Tot slot: heeft u een goeie tip of initiatief dat u helpt? Mail het dan via info@mantelzorgzuid.nl. Dan kunnen ze met uw tip weer andere mantelzorgers verder helpen.

Team Steunpunt Mantelzorg Zuid en haar vrijwilligers wenst u veel sterkte in deze ingrijpende periode. Let een beetje op elkaar, maar zeker ook op uzelf.