Nieuwsbericht Onderhoudswerkzaamheden Slingerberg Geulle (18-30 oktober)

Publicatiedatum: 19 oktober 2015 12.05 uur

Op maandag 19 oktober start de aannemer in opdracht van de gemeente Meerssen met onderhoudswerkzaamheden aan de Slingerberg in Geulle. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met vrijdag 30 oktober 2015.

Wegafsluiting voor alle verkeer

Om de werkzaamheden goed en veilig te kunnen uitvoeren, sluiten wij de Slingerberg tussen spoorwegtunnel Broekhoven en Hussenbergstraat huisnummer 1 volledig af voor alle verkeer, dus ook voor voetgangers. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.

Wat houden de werkzaamheden in

De aannemer start met het verwijderen van de versleten vangrail. Vervolgens worden bomen uit de bosrand verwijderd. Deze bomen zijn deels eigendom van Staatsbosbeheer en deels van de gemeente Meerssen. Nadat de bomen zijn verwijderd, wordt een gedeelte van de weg voorzien van nieuw asfalt. Tot slot wordt een nieuwe houten vangrail geplaatst.

Bescherming flora en fauna

De bomen worden verwijderd, omdat deze in de vangrail gegroeid en/of onveilig zijn. Door het verwijderen van de bomen ontstaat een geleidelijke overgang naar het bos. Dit komt flora en fauna ten goede. De werkzaamheden worden in het najaar uitgevoerd, omdat het vogelbroed-seizoen is afgelopen en de rustperiode van amfibieën en reptielen is ingegaan.

Overlast

Wij hebben de aannemer gevraagd om werkzaamheden met elkaar te combineren. Hiermee hopen wij hinder voor bewoners en verkeer zoveel mogelijk te beperken. Desondanks kan de wegafsluiting voor enige overlast zorgen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Informatie

Met vragen kunt u contact terecht bij het gemeentelijk Klant Contact Centrum (KCC).