Nieuwsbericht Onbeperkt aan de Slag-taxitoer maakt werkzoekenden met een beperking zichtbaar

Publicatiedatum: 15 februari 2018 12.10 uur

Onbeperkt aan de slag taxitoer
Op donderdag 22 februari komt de Onbeperkt aan de Slag Taxitoer naar onze gemeente. De taxi staat van 14.30 tot 16.00 uur op de Markt in Meerssen. Bij de taxi kunnen werkzoekenden met een beperking een professioneel profiel aanmaken om zich te presenteren aan werkgevers. Wethouder Berry van Rijswijk gaat met de aanwezigen in gesprek.  

Landelijk digitaal platform

Onbeperkt aan de Slag is een landelijk digitaal platform waarop werkgevers hun aanbod presenteren en werkzoekenden met een beperking een profiel kunnen aanmaken. Daarnaast organiseert Onbeperkt aan de Slag met de deelnemende werkgevers Meet & Greets in de grote steden. Omdat mensen met een beperking niet altijd even mobiel zijn, ontstond het idee om de werkzoekenden in de regio op te zoeken met een Taxitoer. Zo wordt het voor deze groep mensen makkelijker een profiel  aan te maken om zich te presenteren aan werkgevers.

De aanpak van Onbeperkt aan de Slag

Onbeperkt aan de Slag heeft als kern praten mét elkaar in plaats van praten over elkaar. Daarbij is het opbouwen van zelfredzaamheid een belangrijk punt. Onbeperkt aan de Slag maakt gemotiveerde werkzoekenden met een arbeidsbeperking zichtbaar voor werkgevers die voor hen open staan en vice versa. Dat doet Onbeperkt aan de Slag door een digitaal platform en door wekelijkse Meet & Greets waarbij werkgevers en werkzoekenden met elkaar kennismaken en van elkaar leren. Op het platform kunnen werkzoekenden, werkgevers en bemiddelende instanties zich melden. Werkzoekenden maken zelf een profiel aan met daarin informatie over opleiding, werkervaring en competenties. Er is tevens ruimte om aan te geven wat iemand nodig denkt te hebben om te kunnen werken. Aangesloten werkgevers hebben een eigen pagina. Ze kunnen vacatures plaatsen, sollicitaties ontvangen en kandidaten zoeken op basis van kenmerken.

Samenwerking met Reëlle Communicatie

Onbeperkt aan de Slag werkt bij de Taxitoer samen met Reëlle Communicatie, een communicatiebedrijf met een maatschappelijke missie uit Valkenswaard. De breinen van Reëlle hebben allemaal een beperking. Reëlle is bekend van de Krachtenbundel®. Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door het DELA Goededoelenfonds.

Meer weten?

Kijk op onbeperktaandeslag.nl/taxitoer