Nieuwsbericht Omgeving Groote Molen als noordelijke entree tot het Eiland in de Geul

Publicatiedatum: 09 januari 2018 13.15 uur

De brug over de Geul bij de Groote Molen in Meerssen werd enige tijd geleden vervangen omdat hij in slechte staat verkeerde. In samenspraak met omwonenden, eigenaren van gronden en gebruikers van percelen is ook het gebied tussen de Parallelweg en de nieuwe houten brug opnieuw bestraat. Voor deze werkzaamheden werd een financiële bijdrage beschikbaar gesteld door Buitengoed Geul & Maas. Dit gebied vormt de noordelijke toegang tot het zogenaamde ´Eiland in de Geul´. Op donderdag 21 december openden wethouder Guido Houben en de heer Spelt van de Groote Molen op feestelijke wijze officieel de opgeknapte noordelijke entree en de nieuwe brug.

Opening Brug en nieuwe bestrating bij Groote Molen

Kwaliteitsimpuls

Buitengoed Geul & Maas is al geruime tijd bezig het gebied tussen Maastricht, Meerssen en Valkenburg een kwaliteitsimpuls te geven en meer samenhang te creëren. Tijdens twee bijeenkomsten afgelopen jaar op Landgoed Vliek in Ulestraten en bij Ontmoet Anna in Meerssen pakten een aantal ondernemers gezamenlijk de handschoen op om met betrokken overheden de schouders te zetten onder een integrale aanpak van dit prachtige gebied.

Samenwerken in het Geuldal

Als vervolg op die eerdere twee bijeenkomsten overlegden de gemeente Meerssen en buitengoed Geul & Maas na de officiële opening van 21 december met een aantal ondernemers over meer samenwerking in het Geuldal tussen Meerssen en Rothem. Met name op het gebied van herbestemming en exploitatie van monumentale panden en het vermarkten van het gebied kunnen we samen een flinke slag slaan. De ondernemers waren kritisch-positief over deze proactieve insteek en de ondersteuning die de gemeente en het Buitengoed willen bieden. Alle aanwezigen waren bereid hier samen verdere invulling aan te gevende de komende tijd. In 2018 hopen we de eerste resultaten te laten zien.

Opening brug en nieuwe bestrating bij Groote molen

Meer informatie

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), telefoon 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.  Wilt u meer weten over het Buitengoed Geul & Maas? Kijk dan op www.buitengeulmaas.nl of op de facebookpagina van het Buitengoed Geul en Maas.

Foto's: Aron Nijs, Rothem