Gemeente Meerssen | Olivers Specialiteiten uit Meerssen uitgeroepen tot inclusiefste werkgever Maastricht-Heuvelland

Nieuwsbericht Olivers Specialiteiten uit Meerssen uitgeroepen tot inclusiefste werkgever Maastricht-Heuvelland

Gepubliceerd op: 13 april 2022 10:30

Op maandag 11 april is Olivers Specialiteiten uit Meerssen door de vakjury en het publiek uitgeroepen tot inclusiefste werkgever van Maastricht-Heuvelland. De IMMENS MVO Award is een tweejaarlijks terugkerend event en zet werkgevers in de spotlights die structureel het verschil maken door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Dat doen zij met name op het gebied van de 'P' van People. De Award is een initiatief van stichting IMMENS, het MVO-werkgeversplatform van Maastricht Heuvelland. 

Olivers Specialiteiten uit Meerssen wint Immens MVO Award
Nathalie Olivers van familiebedrijf Olivers Specialiteiten ontving de award uit handen van Pascal Starren, voorzitter van IMMENS. Foto: wethouder Wim Kemp

 Maatschappelijk verantwoord ondernemerschap 'pur sang'

Bij Olivers Specialiteiten is sprake van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap pur sang vanaf de inkoop van grondstoffen, via duurzame productiemethodes tot een zeer inclusief personeelsbeleid. Veertig procent van de medewerkers heeft een extra steuntje in de rug nodig. Dat krijgen zij onder andere via jobcoaches en individueel aangepaste werkzaamheden en werktijden, maar vooral ook door een vergaande interesse van de werkgever in hun persoonlijke leven.

Terechte winnaar met hart voor de medewerkers 

Wethouder Wim Kemp was bij de prijsuitreiking: "Wat een geweldig resultaat voor dit familiebedrijf met vooral aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Meerdere medewerkers hebben een afstand tot de arbeidsmarkt, maar zijn volwaardig deelnemer aan het productieproces. Olivers Specialiteiten is een terechte winnaar, die alle medewerkers die bij bij dit bedrijf werken een waar familiegevoel geeft".

Namens het gemeentebestuur nogmaals van harte proficiat!!!

Klik op het logo om naar de website te gaan:

Immens_logo