Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Officiële opening speelveld bij Kindcentrum De WereldSter

Gepubliceerd op: 29 maart 2019 10:40

Opening speelveld Kindcentrum Meerssen
In oktober vond de officiële opening plaats van Kindcentrum De WereldSter in Meerssen. Inmiddels is ook het nieuwe speelveld bij het multifunctionele gebouw klaar. Als sluitstuk van het hele bouw- en herinrichtingstraject nam wethouder Marly Heusschen op donderdag 28 maart het speelveld officieel in gebruik. Zij werd hierbij geassisteerd door enkele spelers van MVV en professioneel freerunner Philip van Ees.

Opening

Directrice Christa Somers en wethouder Marly Heusschen heetten alle aanwezigen hartelijk welkom. De leden van de stuurgroep, projectgroep en werkgroep Communicatie werden in het zonnetje gezet. Bij wijze van officiële openingshandeling zetten zij allemaal hun handtekening op een voetbal. Onder luid gejuich van de kinderen schoot wethouder Marly Heusschen vervolgens de bal op doel. Het speelveld was geopend! 

Opening speelvel Kindcentrum de wereldster

Foto: Karel Curvers, www.meervandaag.nl

Opening speelveld Kindcentrum de Wereldster

Bert Nelissen van INNOVO en wethouder Marly Heusschen zetten samen met alle andere mensen die intensief aan dit project werkten hun handtekening op de voetbal (foto: Karel Curvers, www.meervandaag.nl)

Opening speelveld kindcentrum de Wereldster

... Vervolgens schoot de wethouder de bal op doel

Freerunnen

Het nieuwe speelveld biedt de jeugd voldoende uitdaging. Naast een prachtig pannavoetbalveld en een mini-sintelhardloopbaan biedt het speelveld een klimtoestel en allerlei objecten voor freerunning. Professioneel Freerunner Philip van Ees gaf deze dag diverse workshops aan de kinderen van de bovenbouw. 's Middags gaf hij nog een spectaculaire show weg.

Opening speelveld Kindcentrum de Wereldster

Professioneel freerunner Philip van Ees showt wat je allemaal kan met het nieuwe freerunparcours (foto: Karel Curvers, www.meervandaag.nl)

Pannavoetbal

Het pannavoetbalveld namen de leerlingen van de bovenbouw meteen goed in gebruik met een penaltywedstrijd tegen de spelers van MVV.

Bedankt

Voorafgaand aan de officiële opening kregen de direct omwonenden van het Kindcentrum een Italiaanse lunch aangeboden. Wethouder Marly Heusschen en directrice Christa Somers dankten hun voor hun geduld & medewerking tijdens het hele bouw- en herinrichtingstraject.

Opening speelveld kindcentrum de Wereldster

De buurtbewoners kregen als dank een heerlijke Italiaanse lunch geserveerd