Nieuwsbericht Officiële opening Beukeloord

Publicatiedatum: 02 december 2015 14.10 uur

Aan het Gasthuisplantsoen in Meerssen is Beukeloord van zorgorganisatie Envida en Wonen Meerssen vernieuwd tot een verpleeghuis met aanleunwoningen. Op donderdag 26 november werd dit woonzorgcomplex officieel geopend in het bijzijn van burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz.

Feestelijke gelegenheid voor bewoners

De officiële opening werd in besloten kring gevierd op de locatie. Om 15.00 uur startte het programma met toespraken van - en een officiële openingshandeling door - onder andere de bestuurders van beide organisaties, de heer Nuijens van Envida en de heer Van den Bergh van Wonen Meerssen. Aansluitend was er voor alle bewoners en gasten een feestelijke borrel. John Bos, regiomanager van Envida: 'De opening moet een warm welkom worden voor onze bewoners. Daarom besloten wij om het klein te houden en er verder geen netwerkevenement van te maken. Het programma was vrolijk, gezellig, maar niet te onrustig. Dit feestje was echt voor de bewoners.'

beukeloord 2

beukeloord 1

Beukeloord

Met het nieuwe Beukeloord willen Envida en Wonen Meerssen dat mensen uit de omgeving kunnen wonen waar ze thuis zijn. Het woonzorgcomplex is één groot huis voor 26 bewoners met een lichamelijke beperking, 25 bewoners met een dementieel beeld zoals Alzheimer en 32 aanleunwoningen van Wonen Meerssen. Het huis heeft tal van recreatievoorzieningen, een nieuw sfeervol restaurant dat ook toegankelijk is voor buurtbewoners en is verder van alle moderne gemakken voorzien. In Beukeloord is ook een thuiszorgteam, het consultatiebureau en GGD gevestigd. De locatie heeft daarmee een echte wijkfunctie en werkt nauw samen in de wijkketen.

Meer informatie

Mensen die geïnteresseerd zijn in het verpleeghuis of in een van de aanleunwoningen kunnen contact opnemen met Envida via imz@envida.nl of met de cliëntadviseurs van Envida Advies, tel. 0900-22 33 440. Mensen die geïnteresseerd zijn in een van de aanleunwoningen kunnen contact opnemen met Wonen Meerssen via info@wonenmeerssen.nl of tel. 043-3664777.