Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht NL-Alert: direct informatie bij een noodsituatie

Gepubliceerd op: 28 november 2018 11:05

NL-Alert
Bij een ramp in uw omgeving, wilt u zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is en wat u moet doen. Daarom is er NL-Alert. U ontvangt NL-Alert op uw mobiel. Ook is NL-Alert te zien op steeds meer digitale vertrekborden bij bijvoorbeeld bushaltes. Maandag 3 december zendt de overheid om 12:00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Als u het controlebericht ontvangt, weet u zeker dat uw mobiel juist is ingesteld voor NL-Alert.

Wanneer wordt NL-Alert verstuurd?

NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een terroristische aanslag, explosiegevaar of noodweer.

Hoe werkt NL-Alert?

NL-Alert op uw mobiele telefoon werkt via cell broadcast. Met deze techniek kan de overheid tekstberichten uitzenden via de zendmasten van alle providers. De werking hiervan is vergelijkbaar met een radiosignaal. U ontvangt hierdoor NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Uw naam en telefoonnummer zijn niet nodig en blijven dus onbekend.

Stel uw mobiel in

De NL-Alert instelhulp geeft aan of u uw mobiel kunt instellen voor NL-Alert. Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet u dit nog zelf doen. Hulp nodig? Kijk op de instelhulp en stel uw mobiel in. Meer weten over NL-Alert? Kijk dan het filmpje op deze website.