Gemeente Meerssen | Nieuws van de Bieb

Nieuwsbericht Nieuws van de Bieb

Gepubliceerd op: 03 september 2020 15:55

Bibliotheek - collega gezocht
Word vrijwilliger in de Bieb: Vacature vrijwilliger frontoffice

In de bibliotheek komen leden én niet-leden om materialen te lenen, kranten en tijdschriften te lezen, te werken, te studeren of interessante activiteiten bij te wonen. Als representatieve en klantvriendelijke vrijwilliger in de frontoffice ben jij één van de gezichten van onze bieb en draag je bij aan een uitnodigende sfeer. Meer weten? Kijk op www.bibliotheekmeerssen.nl.

Inloopuur Hoogbegaafdheid

Ben jij creatief-begaafd, getalenteerd, slim, uitzonderlijk (hoog)begaafd, cognitief-begaafd of een snelle denker die in alles een uitdaging ziet? En zijn overgevoeligheden je niet onbekend? Voel je welkom bij het inloopuur (hoog)begaafdheid voor (hoog)begaafde volwassenen maar ook voor (hoog)begaafde kinderen, zoekende (hoog)begaafde pubers en gezinnen met (hoog)begaafde gezinsleden. Talentbegeleider Anke van Geel begeleidt in haar praktijk VerAnkerJe mensen die regelmatig problemen ervaren ten gevolge van hun (hoog)begaafdheid. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekmeerssen.nl.

Start gratis cursus 'Ik log nu zelf in met DigiD'

Wil je ook zelf je overheidszaken via internet regelen? Dan is deze cursus iets voor jou. Steeds meer administratieve zaken kun je online regelen. Denk aan je huurtoeslag aanvragen, een verhuizing doorgeven of je zorgverzekering wijzigen. En natuurlijk je belastingaangifte doen. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Dat is handig, maar veel mensen vinden het ook moeilijk. In deze cursus leer je hoe je een DigiD veilig kunt gebruiken. We oefenen met het gebruik van overheidswebsites, waaronder de site van de gemeente Meerssen. De cursus bestaat uit 3 lessen van 2 uur. Meer weten? Kijk op www.bibliotheekmeerssen.nl.