Gemeente Meerssen | Nieuws van de Bibliotheek Meerssen

Nieuwsbericht Nieuws van de Bibliotheek Meerssen

Gepubliceerd op: 27 januari 2022 14:00

Bibliotheek
Inspiratiesessie & cursus Coach jezelf positief gezond'

Wil je aan de slag gaan met je eigen positieve gezondheid? Meld je dan aan voor de cursus 'Coach Jezelf Positief Gezond' in de Bibliotheek. Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid. Een benadering die bijdraagt om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan en vooral om zelf de touwtjes in handen te nemen.

Het betreft een leerzaam groepscoaching-traject in Positieve Gezondheid en is veel meer dan inspiratie alleen. Door de cursus kom je dichter tot jezelf en krijg je waardevolle inzichten waarmee je concreet aan je positieve gezondheid kunt werken. Elke keer komt er één thema van Positieve Gezondheid aan bod. De thema's zijn dagelijks functioneren, lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, kwaliteit van leven, zingeving en meedoen.

De cursus bestaat uit 6 sessies van 1 uur in de Bibliotheek en start op dinsdag 8 februari om 9.30 uur. Of je neemt deel aan de wandelcursus, bestaande uit 3 sessies van 2 uur, en start op vrijdag 11 februari om 10.30 uur. De cursuskosten bedragen € 95,-, zowel voor de cursus in de Bibliotheek als de wandelcursus. In kleine groepjes van 8-12 personen wordt er onder leiding van Anita Verstappen, een ervaren gecertificeerd coach Positieve Gezondheid, gewerkt aan eigen regie en veerkracht.

Gratis inspiratiesessie
Op maandag 7 februari van 15.00-16.00 uur verzorgt Anita Verstappen nog een gratis inspiratiesessie 'Mijn Positieve Gezondheid' in de Bibliotheek. Graag vooraf aanmelden.

Cursusdata in de Bibliotheek: Di 8, 15 feb. 8, 15, 22, 29 mrt. van 9.30-10.30u. Waar: In de Bibliotheek.
Cursusdata wandelcursus: Vrij 11, 18 feb & 11 mrt van 10.30-12.30u. Startpunt Bibliotheek. Kosten € 95,- p.p.

Aanmelden via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043 364 24 11. Zowel voor leden als niet-leden.

Bibliotheek
Vrijwilligers Voorleesexpress gezocht

Houd jij van voorlezen en vind je het leuk om samen met kinderen en hun ouders met taal bezig te zijn? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bij de VoorleesExpress gaan enthousiaste vrijwilligers samen met een kind én de ouders aan de slag met taal.

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt een vrijwilliger bij hen thuis om bezig te zijn met taal. De vrijwilliger leest voor, speelt taalspelletjes en verkent samen met het gezin de Bibliotheek. De vrijwilliger helpt de ouders om taal en leesplezier een vaste plek te geven in het gezin.

Wil jij als vrijwilliger van de VoorleesExpress het verschil maken voor een kind in jouw omgeving? Aanmelden en meer informatie vind je op www.voorleesexpress.nl/locatie/meerssen.