Gemeente Meerssen | Nieuws van de bibliotheek Meerssen

Nieuwsbericht Nieuws van de bibliotheek Meerssen

Gepubliceerd op: 10 maart 2021 13:35

hoogbegaafdheid bibliotheek
Gratis vragenuur (hoog)begaafdheid

1 op de 50 mensen is hoogbegaafd. Intelligentie is een essentieel onderdeel, maar hoogbegaafdheid is méér dan alleen een hoog IQ. Gedrevenheid, autonomie, creativiteit, sensitiviteit zijn andere aspecten van hoogbegaafdheid. Voor iedereen die interesse heeft in hoogbegaafdheid of met een hulpvraag rondloopt, verzorgt talentbegeleider Anke van Geel op woensdag 17 maart een vragenuur (hoog)begaafdheid bij Bibliotheek Meerssen.

Vanaf nu is het iedere maand weer mogelijk om in de bibliotheek te praten over hoogbegaafdheid, zowel voor jong als oud. Talentbegeleider Anke Van Geel is aanwezig voor het beantwoorden van vragen en om onduidelijkheden op te helderen. Anke van Geel begeleidt in haar praktijk VerAnkerJe mensen die regelmatig problemen ervaren ten gevolge van hun (hoog)begaafdheid. Ook in het kader van de Week van de Hoogbegaafdheid staat er een vragenuur op het programma. Voel je welkom bij het vragenuur (hoog)begaafdheid zowel voor volwassenen als voor kinderen, pubers en gezinnen met (hoog)begaafde gezinsleden. Ook voor boekentips!

Het vragenuur is op woensdag 17 maart van 15.00-17.00u in de bibliotheek. Vooraf aanmelden via 043 364 24 11 of info@bibliotheekmeerssen.nl.

bibliotheek abon
Abonnement uitbreiden? | voor onbeperkt e-books en luisterboeken

Voor € 3,63 per maand (€ 43,50 per jaar) heb je een All-In abonnement. Je kunt dan 24/7 onbeperkt e-books en luisterboeken lezen via de online Bibliotheek (www.onlinebibliotheek.nl) én je kunt gratis reserveringen plaatsen via de catalogus. We helpen je graag bij het aanpassen van je abonnement. Dat kan ook nu, midden in je abonnementsperiode. Bel ons op 043 364 24 11 of mail naar info@bibliotheekmeerssen.nl.

Boeken inspiratie nodig? | loop eens langs onze etalages

Soms kun je wel wat inspiratie gebruiken voor jezelf of voor de kleintjes. Natuurlijk is de AfhaalBieb ook voor kinderboeken en -tijdschriften. Maar welke boeken ga je dan bestellen? Denk eens aan de kleine wereld van je kind. Bijvoorbeeld aan Pasen en knutselen, de lente en de moestuin, zindelijkheid of leert je kind net lezen? Maar je kunt ook een gezellige wandeling maken naar onze bibliotheek. Hier kun je nu zelf in de etalage nieuwe (prenten)boeken uitzoeken. Of kijk thuis samen met je kind op www.jeugdbibliotheek.nl. Natuurlijk kun je ook altijd een nieuwe verrassingstas bestellen!

Bibliotheek gesloten, afhaalbieb & bezorgbieb open!

Bibliotheek Meerssen is tijdelijk gesloten t/m 15 maart. Gelukkig blijft het lenen, reserveren en terugbrengen van boeken en tijdschriften nog steeds mogelijk via de AfhaalBieb en BezorgBieb. Ook het online lezen via de online Bibliotheek en de TijdschriftenBieb gaan gewoon door.

Wat betekent dit?

  • Materialen met inleverdatum tussen 15 december en 15 maart worden verlengd tot 25 maart (boetevrij).
  • Materialen inleveren kan 24/7 via onze boekenbrievenbus.
  • Maak vooral gebruik van de AfhaalBieb en BezorgBieb, ook voor kinderboeken!
  • Mail je bestelling door via info@bibliotheekmeerssen.nl of bel 043 364 24 11.

AfhaalBieb & BezorgBieb

Hoe werkt het? Je zoekt zelf via de catalogus op www.bibliotheekmeerssen.nl maximaal vijf boeken die aanwezig zijn bij Bibliotheek Meerssen. Je mailt of belt je bestelling voor de AfhaalBieb óf BezorgBieb door en wacht op een tegenbericht. Via mail of telefoon ontvang je een afspraak voor het ophalen of bezorgen van je bestelling. Bij bezorging wordt je bestelling, op het afgesproken moment, contactloos bezorgd. De bezorgservice is uitsluitend bedoeld voor mensen die tot de risicogroep behoren en het huis niet kunnen of mogen verlaten.

Wij staan voor je klaar! Heb je vragen over bv. de AfhaalBieb, BezorgBieb of het online lezen van e-books en luisterboeken? We zijn op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur bereikbaar op 043 364 24 11. Mailen kan altijd via info@bibliotheekmeerssen.nl. Voor actuele info volg ons via Facebook of Instagram. Of kijk op www.bibliotheekmeerssen.nl.