Gemeente Meerssen | Nieuws van de bibliotheek Meerssen

Nieuwsbericht Nieuws van de bibliotheek Meerssen

Gepubliceerd op: 24 februari 2021 13:35

verkiezingen
Meer weten over de Tweede Kamerverkiezingen?

Bij de Tweede Kamerverkiezing kies je de kandidaat waarvan jij vindt dat hij of zij je stem verdient. Jouw stem en de stemmen van de andere kiezers bepalen welke 150 leden in de Tweede Kamer komen. Zij beslissen de komende 4 jaar over de regels in Nederland.

Minimaal één keer in de 4 jaar is de verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer. Dan wordt de nieuwe volksvertegenwoordiging gekozen. Op de dag van de verkiezing mogen alle kiesgerechtigden een stem uitbrengen. Kiesgerechtigden zijn alle mensen van 18 jaar of ouder met de Nederlandse nationaliteit. De kiezer laat door te stemmen weten welke politieke partij hij of zij in de Tweede Kamer en wellicht ook in de regering wil. De Tweede Kamer heeft als taak de regering te controleren. En de Tweede Kamer maakt samen met de regering nieuwe wetten.

Meer weten over de Tweede Kamerverkiezingen? Voor informatie, boeken en de verkiezingskrant in eenvoudige taal: kijk op www.bibliotheekmeerssen.nl.

De bibliotheek gesloten? Maak gebruik van de AfhaalBieb & BezorgBieb

Bibliotheek Meerssen is tijdelijk gesloten t/m 2 maart. Maar de AfhaalBieb & BezorgBieb, het online lezen via de online Bibliotheek en de TijdschriftenBieb gaan gewoon door.

Wat betekent dit?

  • Materialen met inleverdatum tussen 15 december en 2 maart februari worden verlengd tot 11 maart (boetevrij).
  • Materialen inleveren kan 24/7 via onze boekenbrievenbus.
  • Activiteiten, cursussen en spreekuren gaan niet door.
  • Maak vooral gebruik van de AfhaalBieb en BezorgBieb, ook voor kinderboeken! Mail je bestelling door via info@bibliotheekmeerssen.nl of bel 043 364 24 11.

AfhaalBieb & BezorgBieb

Hoe werkt het? Je zoekt zelf via de catalogus op www.bibliotheekmeerssen.nl maximaal vijf boeken die aanwezig zijn bij Bibliotheek Meerssen. Je mailt of belt je bestelling voor de AfhaalBieb óf BezorgBieb door en wacht op een tegenbericht. Via mail of telefoon ontvang je een afspraak voor het ophalen of bezorgen van je bestelling. Bij bezorging wordt je bestelling, op het afgesproken moment, contactloos bezorgd. De bezorgservice is uitsluitend bedoeld voor mensen die tot de risicogroep behoren en het huis niet kunnen of mogen verlaten.

Wij staan voor je klaar! Heb je vragen over bv. de AfhaalBieb, BezorgBieb of het online lezen van e-books en luisterboeken? We zijn op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur bereikbaar op 043 364 24 11. Mailen kan altijd via info@bibliotheekmeerssen.nl. Voor actuele info volg ons via Facebook of Instagram. Of kijk oponze website.