Gemeente Meerssen | Nieuws van de bibliotheek Meerssen

Nieuwsbericht Nieuws van de bibliotheek Meerssen

Gepubliceerd op: 21 oktober 2020 11:00

coronamelder
Er is weer nieuws van de bibliotheek in Meerssen.

Bibliotheek helpt bij coronamelder app

De app CoronaMelder. U heeft er vast al over gehoord. De app van de overheid om het coronavirus te helpen beheersen en bestrijden. De app geeft een seintje als u in de buurt bent geweest van iemand die is besmet met corona. U kunt zelf kiezen of u deze app wel of niet wilt. Het gebruik van de app is vrijwillig. Het is best een lastige keuze of u de CoronaMelder wilt gebruiken. De medewerkers van de bibliotheek helpen u graag bij het kiezen. En als u besluit de app te gebruiken? Iedereen kan de app downloaden op zijn of haar telefoon. In de bibliotheek kunnen ze u ook helpen bij het installeren van de app.


De bibliotheek verzorgt wekelijks een CoronaMelder-app spreekuur. Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur, alleen op afspraak, in de bibliotheek. Ze helpen u graag verder! Op www.bibliotheekmeerssen.nl is veel informatie te vinden die kan helpen bij het maken van uw keuze. Zoals: 'hoe werkt de app?' en 'hoe veilig is de app?". Komt u er niet uit? Meld u aan voor het spreekuur via 043 364 24 11 of info@bibliotheekmeerssen.nl. 

voorleesexpress
Vrijwilligers Voorleesexpress gezocht

Houdt u van voorlezen en vindt u het leuk om samen met kinderen en hun ouders met taal bezig te zijn? Dan is de bibliotheek Meerssen op zoek naar u! Binnenkort start in de Gemeente Meerssen de VoorleesExpress. Hiervoor zijn zij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die samen met een kind én de ouders aan de slag gaan met taal.

Goed nieuws: de provincie Limburg en de Gemeente Meerssen hebben de projectaanvraag voor de VoorleesExpress en het TaalRijk goedgekeurd! In dit project gaan ze samenwerken met alle scholen, kinderdagverblijven én peuterspeelzalen in de Gemeente Meerssen. In september is Ilona van Reijen bij onze bibliotheek gestart als coördinator van het project.

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt een vrijwilliger bij hen thuis om bezig te zijn met taal. De vrijwilliger leest voor, speelt taalspelletjes en verkent samen met het gezin de bibliotheek. De vrijwilliger helpt de ouders om taal en leesplezier een vaste plek te geven in het gezin. Wilt u als vrijwilliger van de VoorleesExpress het verschil maken voor een kind in uw omgeving?

Lees op www.bibliotheekmeerssen.nl de volledige vacaturetekst en meld u aan via www.voorleesexpress.nl/locatie/meerssen.