Gemeente Meerssen | Nieuws van de bibliotheek Meerssen

Nieuwsbericht Nieuws van de bibliotheek Meerssen

Gepubliceerd op: 07 oktober 2020 15:55

De bibliotheek van Meerssen heeft weer nieuwe activiteiten.

Infomoment bib
Infomoment: online gemak en vermaak

Vanwege Corona hebben we allerlei beperkingen. Maar met behulp van het internet kunnen we toch vooruit. Denk aan beeldbellen, gebruik van sociale media, online winkelen, lezen, films kijken en muziek luisteren. Maar hoe gaat dat dan?
Computer Doe- en Leercentrum Beek (CDL) helpt je graag op weg en verzorgt maandag 12 oktober van 15.00 tot 16.30 uur een gratis infomoment 'Online gemak & vermaak' in de bibliotheek.

Aanmelden via 043 364 24 11 of stuur een e-mail naar info@bibliotheekmeerssen.nl.

Mondkapje graag!

Ook de bibliotheek geldt als publieke ruimte. Daarom vragen zij iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen. Aan de leestafel of een werkplek mag je mondkapje af, graag bij vertrek weer mond, neus en kin bedekken. Verder ontvang je een registratieformulier bij het gebruik van leestafel en werkplekken.

Kan of kom je liever niet zelf naar de bibliotheek? Met onze bezorgdienst kan je materialen ook bij je thuis laten bezorgen.

cursus veilig digid
Cursus veilig online met DigiD

Wil je ook zelf je overheidszaken via internet regelen? Dan is deze cursus iets voor jou. Steeds meer administratieve zaken kun je online regelen. Denk aan je huurtoeslag aanvragen, een verhuizing doorgeven of je zorgverzekering wijzigen. En natuurlijk je belastingaangifte doen. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Dat is handig, maar veel mensen vinden het ook moeilijk.
In deze cursus leer je:

  • Veilig een DigiD aanvragen en gebruiken;
  • Afspraken maken via internet;
  • Formulieren invullen;
  • Toeslagen aanvragen;
  • Inloggen op overheidswebsites zoals mijntoeslagen.nl, mijnoverheid.nl en werk.nl;
  • Oefenen met de site van de gemeente Meerssen.

Natuurlijk worden de corona-maatregelen in acht genomen en wordt er gewerkt in kleine groepjes.
De cursus bestaat uit 3 lessen van 2 uur en start elke maand. Data november: woe 18, vrij 20 en woe 25 nov. Tijd: 10.00-12.00u. De cursus is gratis en je hoeft geen lid te zijn. Vooraf aanmelden via 043 364 24 11 of info@bibliotheekmeerssen.nl.

nieuwe app bibliotheek
Download de nieuwe app

Sinds september is er een nieuwe app voor je e-books en luisterboeken: de Online Bibliotheek. Deze vervangt de huidige app voor de e-books en LuisterBieb. Je zult merken dat de nieuwe app een stuk gebruiksvriendelijker is én meer mogelijkheden heeft. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

In de nieuwe app vind je zowel e-books als luisterboeken. Je hebt dus maar één app nodig om boeken te lezen of te luisteren op je mobiel of tablet. De lees- en luisterervaring van een e-book of luisterboek is verbeterd. Je kunt in de app direct titels vinden, lenen, lezen of luisteren. Je hebt voor het lezen via de app de website www.onlinebibliotheek.nl niet meer nodig om de e-books te koppelen aan je tablet of mobiel. Let op: voor het koppelen van e-books aan je e-reader of pc heb je de website wél nog steeds nodig.

Wat kun je verder in de nieuwe app?

- Verlanglijstjes maken door hartjes uit te delen aan je favoriete boeken;
- Previews van boeken bekijken en beluisteren;
- Je leengeschiedenis bijhouden;
- Inzicht krijgen in je leesstatistieken;
- Ook kun je tips ter inspiratie en actuele berichten ontvangen in de app.

Hoe stap je over?

Je kunt de app downloaden op je mobiel of tablet: in de Apple App Store (iOS) en Google Play Store (Android). Let op: je moet je wel opnieuw registreren om gebruik te maken van de nieuwe functies in de app.

Meer weten?

Voor informatie en de veelgestelde vragen kun je terecht op de website www.onlinebibliotheek.nl. Voor praktische ondersteuning, ben je ook welkom bij ons Digicafé, wekelijks op maandag van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek. Graag vooraf aanmelden via 043 364 24 11 of info@bibliotheekmeerssen.nl.