Gemeente Meerssen | Nieuws van de Bibliotheek

Nieuwsbericht Nieuws van de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 22 juni 2022 15:35

boek en koffie

Activiteiten in de Bibliotheek Meerssen...

Koffietijd met voorlezen | In 't Mestreechs | ma 27 juni

Op maandagmiddag 27 juni leest Marjo Renckens voor tijdens het wekelijks koffiemoment in de Bibliotheek. Ze brengt verhalen van Will Wintjens uit Maastricht. Ze doet dit in het Maastrichts dialect. Wij zorgen natuurlijk voor een natje en een droogje.
Wanneer: ma 27 juni 14.00-16.00u. Waar: Bibliotheek. Kosten: gratis. Vooraf aanmelden via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043 364 24 11. Vol=vol!

Erasmus
Hovo lezing | Erasmus | woe 29 juni

Erasmus leefde zo'n vijfhonderd jaar geleden, van ongeveer 1469 tot 1536, maar iedereen kent z'n naam nog. Er zijn gebouwen naar hem genoemd, commissies, prijzen, een universiteit. Waarom? Wat had deze man te zeggen? Iets opmerkelijks: hij pleitte in zijn roerige tijd voor verdraagzaamheid, tegen oorlog en geweld.
De lezing wordt verzorgd door historica Constance van der Putten.
Wanneer: woe 29 juni van 13.00-15.00u. Waar: in de bibliotheek. Entree: € 5,- voor leden, € 7,50,- voor niet-leden. Vooraf aanmelden via 043 364 24 11 of info@bibliotheekmeerssen.nl.

Proosdij fototentoonstelling
Fototentoonstelling 'Momenten in het park' | vanaf zo 26 juni | Proosdijpark, Meerssen

Op 22 grote schermen is werk te zien van elf fotografen die geboren of woonachtig zijn in Meerssen en die op kwalitatief hoog niveau opereren: Nico Bastens, Clea Betlem, Rob
Creemers, Daphne Dumoulin, Angele Frissen, Angeline Huijdts, Roy Kerckhoffs, Aron Nijs, Jean Penders, Thomas Schlijper en Joris Vroemen. De foto's zijn opgesteld langs de paden in het park. Het is voor de eerste keer dat op een dergelijke schaal aandacht wordt besteed aan de beoefening van de kunsttak fotografie in Meerssen.

De tentoonstelling duurt vijf weken en is tot en met 31 juli vrij toegankelijk te bezoeken. De tentoonstelling is georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Bibliotheek
Meerssen en wordt mogelijk gemaakt door steun van de Gemeente Meerssen, Ecomaengroep, Studio BKL en Luijten Groep.