Gemeente Meerssen | Nieuws van Bibliotheek Meerssen

Nieuwsbericht Nieuws van Bibliotheek Meerssen

Gepubliceerd op: 16 december 2022 09:45

Bibliotheek - voorzitter
Vacature | Voorzitter stichting Openbare Bibliotheek Meerssen

Durf jij buiten de boekkaders te denken? Dan zijn we als maatschappelijke bibliotheek op zoek naar jou! Binnenkort komt de functie beschikbaar van voorzitter van het bestuur van Bibliotheek Meerssen. Het betreft een vrijwilligersfunctie. De wereld van de bibliotheek is enorm in verandering. Dat geldt ook voor de bibliotheek in Meerssen. Naast de uitleen, is er meer en meer aandacht voor ontmoeting en sociale verbondenheid, ondersteuning op het gebied van taal- en digitale vaardigheden en in eerstelijns informatievoorziening. Het doel, íedereen kan op zijn eigen manier blijven meedoen.

Bibliotheek Meerssen is een kleine ambitieuze bibliotheek, bestaande uit een team van 12 medewerkers en 80 vrijwilligers. De kernwaarden zijn laagdrempelig, gastvrij en in het bijzonder ondersteuning bieden voor mensen die extra steun kunnen gebruiken. Het bestuur van de stichting bepaalt de strategische koers, missie en visie en is eindverantwoordelijk. De dagelijkse leiding ligt bij de manager die een uitgebreid mandaat heeft. Het bestuur bepaalt de richting. De manager en de medewerkers krijgen alle ruimte om daaraan op eigen wijze invulling te geven.

Het bestuur is onbezoldigd en vergadert ongeveer 8 keer per jaar (in de avonduren), samen met de manager. Beslissingen die geen of weinig uitstel verdragen, worden genomen door het dagelijks bestuur.

Meer informatie: kijk op www.bibliotheekmeerssen.nl of onze socials #bibliotheekmeerssen.
Interesse? Reacties graag vóór 9 januari 2023 naar info@bibliotheekmeerssen.nl. Voor meer info en vragen kun je contact opnemen met bestuurslid Henk Hausoul via 06-22719415.

Bibliotheek - Wandel jezelf positief gezond
Cursus 'Wandel jezelf positief gezond' | Vrijdag 6, 13, 20 januari '23

Soms kan het een uitdaging zijn om te kijken naar wat wél kan en wat jouw leven kleur geeft. Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid en helpt om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen om te gaan. In Positieve Gezondheid staat een zinvol leven centraal en vooral om zoveel mogelijk zelf de touwtjes in handen te nemen. Wil jij ook aan de slag met je eigen positieve gezondheid? Meld je aan voor de wandelcursus 'Wandel Jezelf Positief Gezond', verzorgd door Anita Verstappen, gecertificeerd coach Positieve Gezondheid. In drie wandelbijeenkomsten van 1,5 tot 2 uur wandel je circa 4 km. met rustpauzes in een groep van maximaal 8 personen.

Wanneer: vrijdag 6, 13, & 20 januari van 10.30-12.30 uur.
Startlocatie: in de bibliotheek.
Kosten: € 7,50.
Aanmelden via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043-3642411. Zowel voor leden als niet-leden.