Gemeente Meerssen | Nieuws van Bibliotheek Meerssen

Nieuwsbericht Nieuws van Bibliotheek Meerssen

Gepubliceerd op: 02 december 2022 08:00

Roodkapje
Sprookjesmiddag Roodkapje

Kom je woensdagmiddag 14 december ook weer meegenieten van een mooi sprookje in Bibliotheek Meerssen? Speciaal voor kinderen van groep 1 t/m 4 staat er elke maand een ander sprookje centraal. Dit keer 'Roodkapje'. In deze tijd van het jaar is het extra belangrijk om te denken aan mensen die ziek of eenzaam zijn. Roodkapje brengt een bezoekje aan grootmoeder met een mandje vol kerstkoekjes, daar zal ze zo van opknappen. In de tijd van rode mantels, mijters en kerstmutsen, mag dit rode kapje natuurlijk niet ontbreken!

Aanmelden verplicht én kan uiterlijk 10 december via www.bibliotheekmeerssen.nl middels een gratis online ticket. Broertjes en zusjes zijn natuurlijk welkom. Vol=vol!

Wanneer: woensdag 14 december, 15.00-16.30 uur.
Waar: in de bibliotheek.
Voor wie: kids en ouders van groep 1 t/m 4 (4-9 jaar).
Aanmelden verplicht via www.bibliotheekmeerssen.nl. Gratis!

Waterstof
Lezing Waterstof:
De rol van waterstof in de energietransitie 

Peter Kersten verdiepte zich in 2019 om elektrisch te gaan rijden, omdat dieselen echt niet meer kan. Rond die tijd werd in Leuven een presentatie gehouden over auto's die met waterstof aangedreven werden. Een uitzending van VPRO's Tegenlicht (Deltaplan Waterstof) deed de rest: de belangstelling voor waterstof was definitief geboren en is sindsdien niet meer weggegaan. Kersten raakte steeds meer thuis in de materie en zag dat er in de wereld al heel veel gaande is op dat gebied, maar hier in Limburg veel minder. Het werd tijd om de waterstofontwikkeling hier een zetje te geven en de Stichting Waterstofenergie Limburg (WéL) werd opgericht.

In deze lezing vertelt Peter Kersten over:

  • Wat is waterstof;
  • Toepassingen van waterstof;
  • De rol van waterstof in de energietransitie (ook in Limburg);
  • Een beeld van de huidige stand van zaken;
  • Werkt het echt?

Wanneer: vrijdag 20 januari, 20.00 uur.
Waar: bibliotheek.
Entree inclusief drankje: € 4,- leden, € 6,- niet-leden en gratis voor Vrienden van de Bibliotheek Meerssen. Aanmelden via www.bibliotheekmeerssen.nl.