Gemeente Meerssen | Nieuws van Bibliotheek Meerssen

Nieuwsbericht Nieuws van Bibliotheek Meerssen

Gepubliceerd op: 15 juli 2022 10:30

Activiteiten in en door Bibliotheek Meerssen. 

Vitaal ouder worden
Informatiebijeenkomst 'Vitaal ouder worden'

Op maandagmiddag 18 juli van 14.30 tot 15.30 uur zijn senioren van harte welkom bij de informatiebijeenkomst 'Vitaal ouder worden' in de bibliotheek. Combinatiefunctionaris Sport & Bewegen Baudouin Clairbois van de gemeente Meerssen vertelt over hoe beweging en sport een positieve invloed kunnen hebben op het dagelijkse leven.

Tijdens het wekelijks koffiemoment vertelt Baudouin over de gezonde voordelen van bewegen, de nieuwe 'beweegnorm', deelt de laatste inzichten en mogelijkheden in Meerssen op dit gebied. Natuurlijk staan koffie, thee en iets lekkers weer klaar.

Interesse? Voel je van harte welkom om langs te komen. Aanmelden is niet nodig. Je kunt gewoon binnenlopen bij Bibliotheek Meerssen om 14.30 uur. Gratis voor iedereen!

Pyjamaparty
Pyjamaparty | Met Gloriëtte's Boekenpret | Donderdag 21 juli

Trek je pyjama aan, neem een handdoek of dekentje mee om op te liggen, een gezellige knuffel en kom naar de PyjamaParkParty. Kom samen met papa of mama, opa of oma en eventueel broertjes of zusjes genieten van verhaaltjes voor het slapengaan.

Leesconsulent Mariska leest voor, we gaan ontspannende slaapoefeningen doen en ontdekken samen allerlei mooie, lieve, betoverende, grappige, spannende boeken over het donker, naar bed gaan, wakker willen blijven en natuurlijk...lekker slapen.

Het is een activiteit die steeds rustiger wordt, om kinderen in de slaapmodus te brengen. Alle grote mensen mogen natuurlijk meedoen. Belangrijk is de rust te bewaren tijdens de activiteit. Wie weet, valt papa zelf wel in slaap!

Wanneer: donderdag 21 juli van 17.45-18.30 uur.
Waar: in het Proosdijpark bij de Gloriëtte. Gratis en aanmelden niet nodig.

Foto expositie proosdijpark
Foto-expositie in het Proosdijpark | Al een kijkje genomen?

Elf Meerssense fotografen exposeren tot en met 31 juli in het Proosdijpark in Meerssen. Op 22 grote schermen is werk te zien van fotografen die geboren of woonachtig zijn in Meerssen en die op kwalitatief hoog niveau opereren. Het is voor de eerste keer dat op een dergelijke schaal aandacht wordt besteed aan de beoefening van de kunsttak fotografie in Meerssen.

De elf fotografen zijn Nico Bastens, Clea Betlem, Rob Creemers, Daphne Dumoulin, Angele Frissen, Angeline Huijdts, Roy Kerckhoffs, Aron Nijs, Jean Penders, Thomas Schlijper en Joris Vroemen. De foto's zijn opgesteld langs de paden in het park. De tentoonstelling duurt vijf weken en is vrij toegankelijk te bezoeken. De tentoonstelling is georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Bibliotheek Meerssen. Op de foto: de fotografen samen met het bestuur van de Vrienden van de Bibliotheek Meerssen.

www.bibliotheekmeerssen.nl