Gemeente Meerssen | Nieuws van Bibliotheek Meerssen

Nieuwsbericht Nieuws van Bibliotheek Meerssen

Gepubliceerd op: 06 oktober 2021 15:00

ideale baan
OP ZOEK NAAR JE IDEALE BAAN | Schrijf je in voor de JobOn workshop


De Bibliotheek gaat aan de slag met dienstverlening voor werkzoekenden! Dit aanbod is interessant voor alle in-between-jobbers, maar ook voor iedereen die stil wil staan bij zijn of haar persoonlijke ontwikkeling of zoekende is in zijn werk.

Door het ondernemen van actie en het zetten van stappen kom je erachter wat voor werk jij zoekt en op welke manier jij waarde wil toevoegen. Met hulp van het droombaanspel ga je op zoek naar jouw ideale baan en wat jij zelf kunt doen om je droom(baan) te vinden. We gebruiken de kennis van de groep en gaan samen op expeditie naar de vragen en antwoorden die jij hebt. Het spel bestaat uit 6 stappen waarbij je in gesprek gaat met de andere deelnemers.

Wanneer: di 12 okt van 15.00-17.00u. Waar: Bibliotheek Kosten: Gratis. Vooraf aanmelden via: info@bibliotheekmeerssen.nl of 043 364 24 11. De volgende JobOn bijeenkomst is op 9 november, 15.00-17.00 uur en gaat over 'Een CV waar je trots op bent'.

Ongetitelde afbeelding, 06-10-2021 14:58:56
LEZING 'INTERNATIONALE TOPKUNSTENAARS IN LIMBURG' | Do 21 okt

Centraal in deze lezing staan twee belangrijke kunstenaars die een relatie hadden met Limburg: de beeldhouwer Mathieu Kessels uit Maastricht, vermaard classicist in Rome, en Joseph Beuys uit de Duitse grensstreek met zijn in 1971 in de Peel opgevoerde kunstwerk Aktion im Moor.

Het college maakt in kort bestek het enorme verschil duidelijk tussen de academische traditie in de kunst (Kessels) en de afrekening daarmee door kunstenaars in de twintigste eeuw (Beuys). Terwijl Kessels in Rome op het hoogste niveau nieuw elan gaf aan de kunst van de Oudheid en de Renaissance, voerde Beuys ('ieder mens is een kunstenaar') een moeilijk te doorgronden theaterstukje op in een Peelmoeras bij Meijel. Spreker Dr. Jos Pouls (kunst en cultuurhistoricus en (ex-)docent Open Universiteit) is zelf als onderzoeker en publicist bij deze onderwerpen betrokken.

Wanneer: Do 21 okt | Tijd 19.30u. Kosten leden € 5,- | niet-leden € 7,50 (vooraf aanmelden). Waar: Bibliotheek. Aanmelden via: info@bibliotheekmeerssen.nl of 043 364 24 11.