Gemeente Meerssen | Nieuws van Bibliotheek Meerssen

Nieuwsbericht Nieuws van Bibliotheek Meerssen

Gepubliceerd op: 21 mei 2021 09:55

Bibliotheek is open
Bibliotheek Meerssen weer open

Iedereen is weer welkom bij Bibliotheek Meerssen. Zelf weer lekker struinen tussen de boeken op zoek naar leesvoer of inspiratie. Vooralsnog is de bibliotheek alleen geopend voor het uitlenen van materialen. De leestafel, computers, studie-werkplekken en fysieke activiteiten worden in de volgende fase opgestart.

De bieb doet er alles aan om uw bezoek aan de Bibliotheek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Wanneer u de Bibliotheek bezoekt, gelden de volgende coronamaatregelen. Er mogen maximaal tien mensen naar binnen. Iedereen die naar binnen gaat, moet een mandje meenemen. Wacht buiten als de mandjes op zijn. Registreren en gezondheidscheck bij binnenkomst zijn verplicht. Kom zoveel mogelijk alleen en denk aan uw mondkapje.

De Bibliotheek is direct weer hele dagen open en ook op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Hierdoor vervalt de AfhaalBieb. De BezorgBieb blijft beschikbaar. De leestafel, computers, studie-werkplekken en de toiletten zijn nog dicht, waarschijnlijk tot 9 juni. Printen is wel mogelijk. Gereserveerde boeken vindt u in de hal, voordat u de Bibliotheek in komt.

Openingstijden: www.bibliotheekmeerssen.nl

Jeugdlid
Wordt gratis jeugdlid I Nu ook zonder inschrijfkosten

Wist je dat je gratis jeugdlid kunt worden? Je betaalt nu ook geen inschrijfkosten meer! Jeugd tot 18 jaar kan dus gratis genieten van boeken en tijdschriften in de Bibliotheek én van de online Bibliotheek met e-books en luisterboeken via www.onlinebibliotheek.nlBen je een leerling en zoek je een leesboek voor school? Met Lezen voor de lijst op www.jeugdbibliotheek.nl vind je het boek, e-book of luisterboek dat bij je past. Natuurlijk helpen we je ook graag in onze Bibliotheek.

Digicafé
Stel je digitale vragen in het DigiCafé van Bibliotheek Meerssen

Heb je ook wel eens ruzie met je computer of tablet? Lukt het niet om e-books of luisterboeken te lenen? Hapert je e-mail? Gewoon een vraag over Word of Facebook. Je bent welkom in het wekelijks (coronaproof) Digicafé in de Bibliotheek op maandag tussen 10.00 -12.00 uur. Samen zoeken we naar een antwoord. Voor alle vragen over je computer en laptop, e-reader, telefoon, tablet en iPad. Maar ook voor het gebruik van e-books en luisterboeken via de online Bibliotheek of de TijdschriftenBieb. Of wil je meer weten over sociale media? Kom naar het Digicafé, daar worden je vragen beantwoord en zoeken we samen naar een oplossing. Zowel voor leden als niet-leden. Alleen op afspraak!

Maak via 043-3642411 of info@bibliotheekmeerssen.nl een afspraak. Neem, indien mogelijk, jouw eigen laptop, tablet, e-reader of smartphone mee. Vergeet niet je wachtwoord(en). Denk aan je mondkapje. We maken gebruik van een spatscherm en reinigen tussendoor de plek. Zo kunnen we je op een veilige manier op weg helpen met alle digitale vragen. Voel je welkom! Elke maandag van 10.00 tot 12.00 uur bij Bibliotheek Meerssen, op afspraak!