Gemeente Meerssen | Nieuws van Bibliotheek Meerssen

Nieuwsbericht Nieuws van Bibliotheek Meerssen

Gepubliceerd op: 18 februari 2021 15:05

Minibieb
Start een minibieb
Jij het kastje, wij de boeken!

Vind jij het ook zonde om boeken weg te gooien? Bibliotheek Meerssen ook! Start nu met behulp van oude boeken je eigen minibieb! Zo kunnen nog meer mensen genieten van boeken én verstoffen ook jouw boeken niet achterin de kast. Een minibieb zorgt ook voor een stukje gezelligheid en contact in de buurt, voor een vereniging of bij een gemeenschapshuis.

Maar wat is een minibieb eigenlijk? Een minibieb is een kleine bibliotheek, zowel qua afmeting als qua boeken, waar iedereen boeken kan lenen en ruilen. Er zijn geen vaste regels voor wat een minibieb precies is. Het gaat erom dat een minibieb boeken uitleent aan mensen in de buurt of bezoekers van die plaats.
Hoe ziet een minibieb uit? Dat kan een plankje in de wachtkamer van de fysiotherapeut zijn, een kunstig kastje in je tuin, een kistje met boeken bij een speelterrein of een mooie hoek bij een buurthuis. Als jij een plekje kunt maken waarin of waarop boeken staan, dan is dat een minibieb.

Boeken voor jouw minibieb
Heb je interesse om een minibieb te starten of heb je al een minibieb en ben je op zoek naar boeken? Wij helpen je graag verder, vooral met de boeken. Voor informatie en tips, kijk ook eens op www.minibieb.nl of www.minibibliotheek.nl

Minibieb voor en/of door kinderen
Wil jij een minibieb voor kinderen maken? Zorg er voor dat er een apart deel of een aparte kast aantrekkelijk en herkenbaar is voor kinderen. Kijk ook eens op www.kinderzwerfboek.nl. Interesse, vragen of meer informatie? Bel Bibliotheek Meerssen via tel. 043-3642411 of mail naar info@bibliotheekmeerssen.nl t.a.v. Claudia.

Belastingspreekuur
Belastngspreekuur in de Bieb
Start 2 maart | Gratis

Moeite met je belastingaangifte? Schrijf je in voor het gratis belastingspreekuur van Stichting FIRST in onze bibliotheek. We starten op dinsdag 2 maart.

Een expert helpt je met het doen van de aangifte inkomstenbelasting. De expert kan ook je toeslagen controleren en helpen met andere vragen over belastingzaken.

Let op: neem je digid-inlogcode mee. Inlogcode kwijt? Vraag op tijd een inlogcode aan via www.digid.nl. Het spreekuur is zowel voor leden als niet-leden.

Dinsdag 2 & 16 maart, 13 april van 16.30 tot 20.30u. Vrije bijdrage.
Vooraf aanmelden via tel. 043-3642411 of info@bibliotheekmeerssen.nl.