Nieuwsbericht Nieuws van Bibliotheek Meerssen

Gepubliceerd op: 26 maart 2020 11:50

Bibliotheek
Bericht van Bibliotheek Meerssen

Bibliotheken in Nederland zijn t/m 6 april gesloten vanwege het coronavirus. Maar hoe zit het nu met geleende boeken en reserveringen? Geleende boeken worden automatisch verlengd tot we weer open gaan. Gereserveerde exemplaren bewaren wij natuurlijk. Geleende boeken kun je ook altijd via onze boekenbrievenbus inleveren. Alle activiteiten, cursussen én spreekuren gaan niet door. Wij hopen iedereen spoedig weer van dienst te kunnen zijn.

Ook digitaal lezen kan! | E-books & gratis luisterboeken

Zit je zonder boeken? Gelukkig kun je digitaal doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen van de online bibliotheek. Voor de meeste bibliotheekabonnementen geldt dat je hiervan gebruik kunt maken. Of probeer eens een luisterboek: download de LuisterBieb-app met ruim 3.700 luisterboeken voor alle leeftijden (ook peuters en kleuters).
Er is tijdelijk een gratis reeks van 100 luisterboeken aan de app toegevoegd. Op korte termijn volgen er ook gratis e-books via de Thuisbieb app. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Neem vooral een kijkje op www.onlinebibliotheek.nl.

Wij staan voor je klaar! Vragen over e-books, luisterboeken of andere vragen over bijvoorbeeld online lezen via www.onlinebibliotheek.nl?

Neem gerust contact met ons op! Op maandag en donderdag van 10.00-12.00 uur kun je ons bellen via 043-3652527. Mailen kan altijd via info@bibliotheekmeerssen.nl. Wij helpen je graag persoonlijk verder.

Thuis oefenen met computer, internet & social media | Oefenen.nl

Oefenen.nl is de plek waar je zelf kunt oefenen met computer en internet maar ook voor rekenen en taal. Als je thuis oefent is Oefenen.nl gratis. Ga naar www.oefenen.nl en maak gratis een account aan. Wil je bijvoorbeeld je kennis over sociale media bijspijkeren? Met de online cursus Klik en Tik - Samen op 't Web leer je hoe je Facebook, Skype en Whatsapp gebruikt. Ook maak je kennis met Instagram, LinkedIn en Youtube. Nog niet zo handig met internet dan kun je ook kiezen voor Klik & Tik - Het internet. Of begin bij het begin met Klik & Tik - Start of Klik & Tik - De basis. Alle informatie en programma's vind je op www.oefenen.nl. Liever onder begeleiding oefenen? Meld je aan bij Bibliotheek Meerssen via info@bibliotheekmeerssen.nl. Ook voor vragen bij het gebruik van Oefenen.nl thuis. Wij nemen contact met je op.

DigitaleJeugdbronnen | Thuisonderwijs, lezen voor de lijst, theorie-examen

De scholen en bibliotheken zijn dicht. Voor invulling van thuisonderwijs tot oefenen voor het theorie-examen rijbewijs. Van onderwerpen voor werkstukken en spreekbeurten tot uittreksels. Inspiratie en tips voor kinderen vind je op www.jeugdbibliotheek.nl.

E-BOOKS | Gelukkig kun je ook online een boek vinden dat bij je past. Voor thuis én voor school. Jeugd kan met het bibliotheeklidmaatschap onbeperkt e-books en luisterboeken lenen. Ideaal want ze raken nooit uitgeleend en terugbrengen hoeft niet.
LEZEN VOOR DE LIJST | Zoek je een leesboek voor school? Lezen voor de lijst helpt je een boek te kiezen dat past bij je leesniveau. Ook voor niveautests.
JUNIOR EINSTEIN | Met Junior Einstein kun je oefenen voor alle vakken van de basisschool.
SPREEKBEURTEN & WERKSTUKKEN | Zoek je een onderwerp voor je spreekbeurt? Of informatie voor een werkstuk? In de jeugdbibliotheek vind je een heleboel interessante info.
YOLEO | Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) via www.yoleo.nl.
DELPHER | Op Delpher vind je miljoenen pagina's uit historische kranten, boeken en tijdschriften. THEORIE RIJBEWIJS | Ben je bezig met het halen van je rijbewijs? Oefen op Theorie.nl onbeperkt voor je theorie-examen.
VOORLEESFILMPJES | Voor kids van 0 tot 10 jaar kun je zowel op Bereslim.nl als op De Voorleeshoek terecht. De Voorleeshoek is momenteel gratis beschikbaar. Ga naar www.devoorleeshoek.nl/scholendicht voor je gratis abonnement.

Kijk voor informatie op www.jeugdbibliotheek.nl.