Gemeente Meerssen | Nieuws van Bibliotheek Meerssen

Nieuwsbericht Nieuws van Bibliotheek Meerssen

Gepubliceerd op: 11 februari 2021 09:50

Bibliotheek
Fors meer uitleningen E-Books en luisterboeken

Heel veel meer mensen leenden afgelopen jaar e-books en luisterboeken dan een jaar eerder. Corona heeft in 2020 gezorgd voor een flinke stijging in het gebruik van de online Bibliotheek. In totaal werden er vorig jaar 5,6 miljoen e-books uitgeleend, tegen bijna 3,9 miljoen in 2019. Het aantal uitleningen van e-books (en ook luisterboeken) steeg met 44 procent, terwijl in eerdere jaren de groei tussen de 10-15 procent lag.

Toen tijdens de eerste lockdown de bibliotheken moesten sluiten, hebben de bibliotheken de mogelijkheid van digitale uitleningen via www.onlinebibliotheek.nl en de online Bibliotheek-app onder de aandacht gebracht. De groei zette ook tijdens en na de zomer door toen de vernieuwde online Bibliotheek-app lanceerde, met e-books én luisterboeken in één app. Het gebruik van e-books en luisterboeken nam niet alleen onder bibliotheekleden toe. Door de ThuisBieb-app in de eerste lockdown en de VakantieBieb-app in de zomer, werden ook niet-bibliotheekleden bereikt. Beide apps waren zowel voor bibliotheekleden als niet-leden gratis beschikbaar.

Gebruik jij al de online Bibliotheek (app)?
Via www.onlinebibliotheek.nl of de app heb je als bibliotheeklid 24/7 toegang tot 33.000 e-books en 4.400 luisterboeken. Niet alle abonnementen hebben toegang tot e-books. Maar je kunt je abonnement altijd uitbreiden zodat ook jij e-books kunt lezen. Voor € 3,63 per maand heb je een All-In abonnement met onbeperkt toegang tot e-books en luisterboeken.

Voor vragen over het lenen van e-books, luisterboeken en abonnementen staan we ook nu voor je klaar! Bel ons op tel. 043-3642411 of mail naar info@bibliotheekmeerssen.nl.

Bestel je verrassingstas I Voor alle kids!

Afgelopen weken werden tijdens de Nationale Voorleesdagen heel veel verrassingstassen besteld! Dus we gaan gewoon nog even door met de verrassingstassen.

Natuurlijk met een nieuwe verrassing en knutsel- of kleurplaat. Bij de selectie van de boeken houden wij rekening met leeftijd en geslacht en verzorgen wij een gezellige tas met twee door ons uitgezochte (prenten)boeken uit onze bibliotheek, met een kleine verrassing. Bestellen maar! Bel ons op 043-3642411 of mail naar info@bibliotheekmeerssen.nl.

Bibliotheek
Bibliotheek start met 160 gratis online cursussen 

Speciaal voor leden heeft de Bibliotheek een aanbod van interessante cursussen en trainingen samengesteld. Als lid van de bibliotheek kun je deze online cursussen gratis volgen. De aanbieders van de cursussen zijn Soofos en GoodHabitz. Alle bibliotheekleden kunnen vanaf nu aan de slag met zo'n 160 online cursussen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, persoonlijke kracht, productiviteit, taal, digitale en commerciële vaardigheden.

Hoe werkt het? Ga naar onze website www.bibliotheekmeerssen.nl voor het cursusaanbod. Interesse in een cursus? Log in met je inloggegevens van de bibliotheek en start je cursus. Loop je vast? We zijn op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00-13.00 uur bereikbaar op tel. 043-3642411 of mail naar info@bibliotheekmeerssen.nl. Nieuwsgierig naar het cursusaanbod? Ga naar onze website www.bibliotheekmeerssen.nl.

Bibliotheek gesloten | Maak gebruik van AfhaalBieb & BezorgBieb!

Ook Carnavalsmaandag bereikbaar voor afhaabieb!

Bibliotheek Meerssen is tijdelijk gesloten t/m 2 maart. Maar de AfhaalBieb & BezorgBieb, het online lezen via de online Bibliotheek en de TijdschriftenBieb gaan gewoon door!
Wat betekent dit?

  • Materialen met inleverdatum tussen 15 december en 2 maart februari worden verlengd tot 11 maart (boetevrij).
  • Materialen inleveren kan 24/7 via onze boekenbrievenbus.
  • Activiteiten, cursussen en spreekuren gaan niet door.
  • Maak vooral gebruik van de AfhaalBieb en BezorgBieb, ook voor kinderboeken! Mail je bestelling door via info@bibliotheekmeerssen.nl of bel 043 364 24 11.

AfhaalBieb & BezorgBieb
Hoe werkt het? Je zoekt zelf via de catalogus op www.bibliotheekmeerssen.nl maximaal vijf boeken die aanwezig zijn bij Bibliotheek Meerssen. Je mailt of belt je bestelling voor de AfhaalBieb óf BezorgBieb door en wacht op een tegenbericht. Via mail of telefoon ontvang je een afspraak voor het ophalen of bezorgen van je bestelling. Bij bezorging wordt je bestelling, op het afgesproken moment, contactloos bezorgd. De bezorgservice is uitsluitend bedoeld voor mensen die tot de risicogroep behoren en het huis niet kunnen of mogen verlaten.

Wij staan voor je klaar! Heb je vragen over bv. de AfhaalBieb, BezorgBieb of het online lezen van e-books en luisterboeken? We zijn op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur bereikbaar op 043 364 24 11. Mailen kan altijd via info@bibliotheekmeerssen.nl. Voor actuele info volg ons via Facebook of Instagram. Of kijk op www.bibliotheekmeerssen.nl.

BIBLIOTHEEK MEERSSEN

Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00-13.00 uur bereikbaar op tel. 043-3642411.

Adres: Pastoor Dominicus Hexstraat 16a | 6231 HG Meerssen | Tel. 043-3642411
E-mail: info@bibliotheekmeerssen.nl 
Website: www.bibliotheekmeerssen.nl | www.jeugdbibliotheek.nl | www.onlinebibliotheek.nl 
Volg ons ook via Facebook of Instagram #bibliotheekmeerssen