Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Nieuwe website voor Veiligheidsregio Zuid-Limburg www.vrzl.nl

Gepubliceerd op: 02 mei 2019 14:30

Veiligheidsregio
Nederland is onderverdeeld in 25 veiligheidsregio's. Gemeente Meerssen maakt deel uit van Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Veiligheidsregio's hebben tot doel inwoners te beschermen tegen (gezondheids)risico's, rampen en crises. Dat doet de veiligheidsregio samen met alle gemeenten in Zuid-Limburg, brandweerp Politie, de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR, onderdeel van GGD Zuid-Limburg) en andere partners. Samen zorgen zij voor efficiënte hulpverlening bij een ramp of crisis. 

Op de nieuwe website www.VRZL.nl vindt u meer informatie over de belangrijkste veiligheidsrisico's in Zuid-Limburg. U vindt er niet alleen wat het risico inhoudt, maar ook hoe de overheid omgaat met dit risico en wat u zelf kunt doen om u op dit risico voor te bereiden. Bovendien geeft VZRL.nl meer informatie op het moment dat er in Zuid-Limburg daadwerkelijk een grootschalig incident plaatsvindt. Op VRZL.nl leest u op zo'n moment precies wat u kunt doen om uzelf en anderen in veiligheid te brengen.

Kijk alvast eens op VRZL.nl voor meer informatie 

Filmpje over het werk van de veiligheidsregio's

Social media

Veiligheidsregio Zuid-Limburg communiceert niet alleen via VRZL.nl. Ook op social media is de Veiligheidsregio te vinden. Via Twitter wordt gecommuniceerd over risico's en lopende incidenten en ook op Facebook zijn we aanwezig met een nieuwe pagina (let op: de oude Facebook-pagina @vrzuidlimburg is niet langer actief). Voortaan niets meer missen? Volg de veiligheidsregio dan ook via Facebook en Twitter. In de berichtgeving op social media maken we zoveel mogelijk gebruik van de hashtag #samenveilig. Naast zelfredzaamheid staat immers ook samenredzaamheid hoog in het vaandel bij de veiligheidsregio. Help niet alleen jezelf, maar ook de mensen om je heen! Samen veilig.