Nieuwsbericht Nieuwe Milieu App, Milieupas, Afvalkalender & Afvalwijzer

Publicatiedatum: 19 december 2017 09.15 uur

Milieu App
De gemeenten Maastricht, Meerssen, Valkenburg a/d Geul en de Rd4-gemeenten hebben onlangs samen een Milieu App gelanceerd. De gemeenten presenteerden de handige app bij het bekrachtigen van de samenwerking met reinigingsdienst Rd4. In de App is alle informatie over afvalinzameling gebundeld. Heeft u hem al geïnstalleerd op uw smartphone?

In de nieuwe Milieu App vindt u o.a. uw persoonlijke afvalkalender (mét alarmfunctie!), uw digitale milieupas, een kaart met alle straatcontainers in uw buurt, informatie over de milieuparken & kringloopcentra in de regio en een afvalscheidingswijzer (die per afvalsoort laat zien waar u deze kunt inleveren).

Meer milieuparken

De samenwerking betekent ook dat u vanaf 2 januari ook gebruik kunt maken van alle milieuparken van Rd4 in de regio. De inwoners van de Rd4-gemeenten kunnen op hun beurt ook terecht bij de milieuparken van Maastricht, Meerssen en Valkenburg. Een overzicht van de milieuparken treft u aan in de Milieu App en in de nieuwe Afvalwijzer 2018.

Nieuwe Milieupas

Onlangs hebben alle inwoners een nieuwe milieupas ontvangen. Heeft u geen Milieupas ontvangen? Bel dan met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), telefoon 14 043.

Persoonlijke afvalkalender & Afvalwijzer 2018

Vorige week ontving u uw persoonlijke afvalkalender in de brievenbus. Bent u uw persoonlijke afvalkalender kwijt? Via internet kunt u een nieuwe downloaden: www.besteuitafval.nl. Op www.besteuitafval.nl en www.meerssen.nl vindt u ook de uitgebreide Afvalwijzer 2018 met meer informatie over de inzameling van de verschillende afvalstoffen. Geen internet? Voor mensen zonder internet is een papieren exemplaar verkrijgbaar bij het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), Markt 50 in Meerssen. Of bel telefoon 14 043.

Afvalwijzer 2018

Download hier de uitgebreide Afvalwijzer 2018

Meer informatie nodig?

Download de Milieu App op uw smartphone via de App-store (IOS) of Google Play-Store (Android). Of kijk op: www.besteuitafval.nl. Of neem contact op met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), telefoon 14 043. E-mail: besteuitafval@meerssen.nl.