Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Nieuwe fietspaden in Geulle aan de Maas

Gepubliceerd op: 31 juli 2019 09:45

fietspaden Geulle
Project Grensmaas biedt niet alleen hoogwaterbescherming en natuurontwikkeling, maar levert ook bijna 22 kilometer op aan nieuwe fietspaden in RivierPark Maasvallei. Daarvan is inmiddels veertien kilometer aangelegd in onder meer Roosteren, Visserweert, Grevenbicht en Nattenhoven. Na de vakantieperiode krijgen ook Meers, Bosscherveld en Geulle aan de Maas geasfalteerde fietspaden, die recreanten langs de nieuwe Grensmaasnatuur voeren en de verbinding leggen met het RivierPark Maasvallei aan de Vlaamse Maasoever. 

Geulle aan de Maas 

In Geulle aan de Maas wordt het fietspad aangelegd langs de voormalige dekgrondberging, waar nu de nieuwe natuur ontluikt. Het fietspad leidt van Geulle tot aan Elsloo en sluit daar aan op fietspaden die het Consortium eerder heeft aangelegd.

Mooie Maaspanorama's

De fietspaden die inmiddels in gebruik zijn, leveren veel enthousiaste reacties op door de mooie Maaspanorama's. Maasband en Urmond moeten nog enkele jaren wachten op hun fietspaden. Die dorpen zijn aan de beurt als het Consortium klaar is met het werk op deze locaties. Volgens de planning is dat in 2024. 

Foto: Het Grensmaasfietspad ter hoogte van Illikhoven en Visserweert
Tekst: Nieuwsbrief Consortium Grensmaas