Nieuwsbericht Nieuwe EHBO cursus

Publicatiedatum: 08 januari 2016 09.45 uur

ehbo cursus

Een ongeluk zit in een klein hoekje. U heeft het vast wel eens meegemaakt op straat of misschien wel thuis binnen uw eigen gezin. Even niet opletten, uitglijden op de trap of struikelen over een vloerkleed. Een naaste die een hartaanval krijgt. De getallen liegen er niet om. Ook u kunt zorgen dat u weet hoe u moet handelen in een vervelende en/of ernstige situatie. Een opleiding Eerste Hulp Bij Ongelukken helpt u hierin op weg.

De EHBO vereniging Meerssen-Bunde start, bij voldoende aanmeldingen, op maandag 11 januari 2016 met een nieuwe cursus EHBO/Reanimatie/Bediener AED.
In 10 lessen wordt onder begeleiding van een gecertificeerde EHBO docent ingegaan op de nieuwste EHBO leerstof van het Oranje Kruis. Enkele onderdelen die tijdens de cursus behandeld worden zijn:

  • Het verlenen van eerste hulp in de praktijk van alle dag;
  • Welke verschillende basis eerste hulp materialen zijn er en hoe dienen ze gebruikt te worden;
  • Verbandleer; dit komt via praktijk oefeningen ruim aan bod;
  • Anatomie van het menselijk lichaam;
  • Het reanimeren en bedienen van de AED. Het goed en deskundig uitvoeren van een reanimatie, eventueel ondersteund met een AED, kan levensreddend zijn. De AED, is de Automatische Externe Defibrillator, een computer gestuurd apparaat dat in staat is om de levensbedreigende hartritme stoornissen op te sporen, te analyseren en eventueel te behandelen door middel van een elektroshock.

Deze EHBO/Reanimatie/bediener AED-cursus wordt gegeven door onze eigen EHBO arts en gecertificeerde EHBO docent. Plaats van handeling is het Gemeenschapshuis 'de Stip', Meerssen. Iedere maandagavond van 20.00-22.00 uur. Het zijn 15 lesavonden, met aansluitend het examen. De kosten zijn €150,-. Hierin is inbegrepen o.a.: opleiding EHBO/Reanimatie/AED, zaalhuur, examengeld, opleidingsboek, materialen, contributie en verzekering. Een aantal zorgverzekeraars geeft een vergoeding voor de cursuskosten. Raadpleeg hiervoor uw zorgverzekeraar.

Voor vgz: www.vgz.nl/vergoedingen/preventie
Voor CZ: www.cz.nl/vergoedingen/gezondheidscursussen

Voor informatie omtrent de cursus kunt u gerust contact opnemen met de vereniging: opleiding@ehbomeerssen.nl
Piet Schols: opleiding@ehbomeerssen.nl 06-25 25 82 64
Voorzitter Jos Riemenschneider: voorzitter@ehbomeersen.nl 06-25 00 92 95,
Secretaris Ronald Kerkhoffs: secretaris@ehbomeerssen.nl of
Penningmeester Erik Haufman: penningmeester@ehbomeerssen.nl