Nieuwsbericht Nieuw: CJG043 biedt live chat voor ouders met opvoedvragen

Publicatiedatum: 23 november 2017 15.35 uur

CJG live chat
Vrijwel alle ouders hebben zo nu en dan vragen over de opvoeding of het opgroeien van hun kind. Dan is het fijn om even te kunnen sparren met een professional. Voor een concreet antwoord, tips en advies of voor geruststelling. Of om gewoon even je hart te luchten en je verhaal te delen. Vanaf november 2017 kan dat via de live chatfunctie op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin Maastricht Heuvelland: www.cjg043.nl.

Succesvol

Het toevoegen van een chatfunctie is een belangrijke stap in de doorontwikkeling van het CJG043. Al eerder koos het CJG043 – als een van de weinige CJG's in Nederland – ervoor om het landelijke concept voor CJG-websites los te laten en een eigen weg in te slaan. Daarbij maakte de standaard opvoedinformatie uit een nationale kennisbank plaats voor zelf geschreven tippagina's en artikels. Ook kreeg de CJG-website een sterk regionaal karakter door de interviews en gastbijdrages van experts uit de regio 043. En met succes: de bezoekersaantallen stegen van gemiddeld 1400 per maand in 2016 naar meer dan 11.000 in oktober. Ook op Facebook nam het aantal volgers exponentieel toe van 300 naar meer dan 1700.

Populair bij moeders

Met name bij de moeders blijkt het online platform populair. Vandaar dat het CJG043 ervoor kiest zich specifieker op deze doelgroep te gaan richten. Er is een nieuwe huisstijl ontwikkeld, waarbij ook de website deze maand in een nieuw jasje is gestoken. De website oogt nu als een hip lifestyle magazine en ademt in niets meer de sfeer van een 'overheidsinstantie'. Een bewuste keuze: het CJG043 is bedoeld als een preventief instrument en dient als zodanig zo laagdrempelig mogelijk te zijn. Door de nieuwe look-and-feel hoopt men nóg meer moeders te bereiken en aan te spreken. Maar natuurlijk blijven vaders ook welkom! En om helemaal met de tijd mee te gaan, is het CJG043 vanaf nu ook vertegenwoordigd op Instagram en Pinterest!

Aansluiten

"De nieuwe website van het CJG043 bevat waardevolle informatie die er toe doet en op een heldere, laagdrempelige manier wordt aangeboden. Dat dit op de juiste manier aansluit bij de doelgroep blijkt nu al uit de toegenomen bezoekers. De live chatfunctie is uniek voor Limburg. Dat is iets om trots op te zijn. Op deze manier biedt CJG043 ondersteuning op een hedendaagse manier en dat is ontzettend belangrijk", aldus Berry van Rijswijk, wethouder Jeugd van gemeente Meerssen.