Gemeente Meerssen | Nationale prijs 'Het Zonnetje' kroon op het werk van Consortium Grensmaas

Nieuwsbericht Nationale prijs 'Het Zonnetje' kroon op het werk van Consortium Grensmaas

Gepubliceerd op: 13 november 2020 13:00

Het project Grensmaas heeft de nationale prijs Het Zonnetje in de wacht gesleept als lichtend voorbeeld voor alle hoogwaterprojecten in Nederland. Consortium Grensmaas kreeg gisteren de prijs uitgereikt voor de bijzondere wijze waarop het de inwoners met intensieve burgerparticipatie heeft betrokken en aan de hand heeft meegenomen tijdens de uitvoering van het project tussen Maastricht en Roosteren. Het consortium zorgde bovendien voor een optimale communicatie en samenwerking met alle overige lokale, provinciale en landelijke partners. Deltacommissaris Peter Glas maakte gisteren tijdens het nationale Deltacongres bekend dat Consortium Grensmaas de prijs heeft gewonnen.

De gemeente Meerssen werkte de afgelopen 12 jaar intensief samen met het Consortium aan dit megaproject. Het Consortium zorgde door ontgrindingen voor een verbreding van de Maas bij Geulle aan de Maas en Voulwames (locatie Itteren). Hierdoor zijn onze maasdorpen beschermd tegen hoogwater van moeder Maas en behoren waternoodrampen als in 1993 en 1995 tot het verleden. Als klap op de vuurpijl ontstaat er nu een prachtig grensoverschrijdend natuurpark langs de Maas (Rivierpark Maasvallei), waar het Consortium en gemeenten zorgden voor fietspaden, bankjes, bebording etc. Wandelaars en fietsers kunnen nu optimaal genieten van al het moois langs de rivier. Meer weten? Kijk op www.grensmaas.nl of www.rivierparkmaasvallei.eu.  

Proficiat
Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Meerssen feliciteert het Consortium Grensmaas van harte met deze kroon op het werk!