Gemeente Meerssen | Nationale Boomfeestdag in Moorveld

Nieuwsbericht Nationale Boomfeestdag in Moorveld

Gepubliceerd op: 18 november 2022 10:10

Boomfeestdag 2022
Op woensdag 23 november is weer Nationale Boomfeestdag. Dé dag waarbij kinderen van groep 6 (9 en 10 jaar) meer inzicht, kennis en begrip krijgen voor bomen. Door middel van natuureducatie beleven ze de wondere wereld van bomen, leren ze het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en worden ze geïnspireerd zelf hun boompje hieraan bij te dragen. Ook in de gemeente Meerssen!

BS Ondersteboven plant Limburgse haag

Op 23 november planten de kinderen van groep 7 en 8 van BS Ondersteboven in Moorveld een Limburgse haag langs de Geulderlei (tegenover het kasteel). De dag ervoor krijgen ze les van CNME waarin wordt uitgelegd wat een Limburgse haag is en welke soorten er aangeplant gaan worden. Ook wordt er beeldend verteld over het belang van planten. Denk aan plantafstand, wortels, aanstampen bij plantwerk enz. De dag erna gaan ze samen de haag daadwerkelijk planten onder begeleiding van CNME.

Haag met een rijke geschiedenis

Dit initiatief is een samenwerking tussen de gemeente Meerssen en CNME. De gemeente is zeer verheugd dat de leerlingen van BS Ondersteboven gaan helpen bij het planten van circa 1600 planten die een mooie gemengde Limburgse haag gaan vormen. Kinderen hebben immers de toekomst. Door het aanplanten van de haag brengen we weer meer variatie terug in het landschap. Niet alleen zorgt de haag voor een afscheiding. In de haag vinden allerlei vogels, insecten, zoogdieren en reptielen een plek. Hagen kennen een lange geschiedenis in het Limburgse landschap en staan symbool voor de behoefte van de mens om zijn eigen stukje land af te scheiden van dat van anderen.