Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht MOS - Een avond met Goed Nieuws uit de Wereld

Gepubliceerd op: 28 augustus 2018 11:05

MOS
"Wie vaak naar het journaal kijkt of de krant leest, zal het niet geloven. Maar onze wereld wordt met de dag beter. Wij lijken zelfs betere mensen te worden. En niet alleen in Nederland. Wereldwijd boeken we enorme vooruitgang. We worden alsmaar gezonder, ouder, slimmer, aardiger en toleranter. We maken minder oorlog, we lijden minder pijn, we worden minder vaak bestolen, beroofd of erger. Bovendien is ons leven comfortabeler dan ooit tevoren." Dat stelt Dr. Ralf Bodelier, reiziger, journalist, onderzoeker en schrijver van boeken met als rode draad: hoe mensen overal ter wereld bezig zijn hun leven te verbeteren; en hoe de levens van honderden miljoenen mensen, in Europa, Amerika, Azië en óók in Afrika daadwerkelijk beter worden.

Wij zijn heel blij te kunnen aankondigen dat Ralf Bodelier, geboren Limburger, op dinsdagavond 4 september te gast is in Meerssen, met zijn presentatie 'Waarom we optimistisch mogen zijn'.

Foto Malawi
Tweede spreker die avond is Marleen Cremers, voorzitter van MOS. Zij zal ingaan op haar ervaringen in het Afrikaanse land Malawi, waar ze fietste om de ontwikkelingsprojecten van Plan te steunen. Door dwars door het land te fietsen en projecten te bezoeken, kreeg ze een goede indruk van dit straatarme en tegelijkertijd het prachtige land. Zie je armoede of zie je mogelijkheden? Of allebei? En wat hebben wij in Nederland daarmee te maken? Een vertrekpunt voor verdere verkenning!

Dinsdag 4 september 2018 vanaf 19.30 uur

De avond wordt georganiseerd door Stichting Duurzaam Meerssen en Meerssen en OntwikkelingsSamenwerking (MOS), en vindt plaats bij Ontmoet Anna, Stationsplein 1 in Meerssen.

Toegang is gratis en iedereen is welkom!

Aanmelden (niet verplicht, wel prettig voor de organisatoren) en meer informatie via MOSsecretariaat@gmail.com