Gemeente Meerssen | Mirjam Clermonts-Aretz beëdigd voor haar tweede ambtstermijn als burgemeester van de gemeente Meerssen

Nieuwsbericht Mirjam Clermonts-Aretz beëdigd voor haar tweede ambtstermijn als burgemeester van de gemeente Meerssen

Gepubliceerd op: 23 februari 2021 15:50

Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz werd op dinsdagmiddag 23 februari 2021 officieel door de Commissaris van de Koning in Limburg de heer Theo Bovens beëdigd voor haar tweede ambtstermijn als burgemeester van de gemeente Meerssen. Dat gebeurde in het Gouvernement in Maastricht. Van harte proficiat!

Beëdiging burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz voor 2e termijn

Herbenoeming

Dit jaar is mevrouw Mirjam Clermonts-Aretz alweer 6 jaar burgemeester van de gemeente Meerssen. Op 17 september 2020 besloot de gemeenteraad haar aan te bevelen voor herbenoeming als burgemeester van onze gemeente. Dit besluit was gebaseerd op het positieve advies van de 'Vertrouwenscommissie herbenoeming burgemeester'.

De aanbeveling werd op 30 september 2020 door de voorzitter van de Vertrouwenscommissie aan de Commissaris van de Koning overhandigd. De Commissaris van de Koning stuurde onlangs het gemeentebestuur van Meerssen het Koninklijk Besluit (van 19 januari 2021) dat Mirjam Clermonts-Aretz per 1 maart 2021 is herbenoemd als burgemeester van Meerssen.

Beëdiging burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz voor 2e termijn

Tweede ambtstermijn

De tweede ambtstermijn van burgemeester Clermonts-Aretz begint officieel op 1 maart 2021. De herbenoeming vindt plaats voor een periode van zes jaar. Bij het bereiken van de leeftijd van 70 jaar is er sprake van wettelijk ontslag.

Beëdiging burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz voor 2e termijn