Gemeente Meerssen | Militaire oefening in de gemeente Meerssen

Nieuwsbericht Militaire oefening in de gemeente Meerssen

Gepubliceerd op: 06 juli 2022 11:45

Militaire oefening
Er vinden de komende periode twee militaire oefeningen plaats in de gemeente Meerssen.

Van 13 tot en met 18 juli 2022 wordt een oefening gehouden in het kader van opleiding voor militairen van de Koninklijke Landmacht. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen te voet verplaatsen, varen en een wateroversteek uitvoeren. Men zal hierbij het doorgaand verkeer niet hinderen.

Van 18 tot en met 21 juli 2022 wordt een oefening gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen o.a. gaan klimmen en afdalen bij de Curfsgroeve in Valkenburg. Tevens wordt er geklommen bij de Geul. Men zal daar met touwen diverse wateroversteken beoefenen. Ook zal men gaan varen over het Wilhelminakanaal en nog een aantal verplaatsingen te voet uitvoeren. Men zal hierbij het doorgaand (vaar)verkeer niet hinderen.

Melden

Indien er door de oefening schade is ontstaan dan kunt u dit onder vermelding van de militaire eenheid zoals kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. melden aan:

Sectie Claims Ministerie van Defensie
Postbus 90004
3509 AA Utrecht
Teinr.: 030-2180420
Email: JDVclaims@mindef.nl

Voor algemene klachten waarbij geen sprake is van schade, kunt u contact opnemen met: Sectie Communicatie van 13 Lichte Brigade. Dit kan via mail: Communicatie.13LTBRIG@mindef.nl