Gemeente Meerssen | Militaire oefening in de gemeente Meerssen

Nieuwsbericht Militaire oefening in de gemeente Meerssen

Gepubliceerd op: 01 februari 2023 11:50

Militaire oefening
Van 10 tot en met 11 februari 2023 wordt een militaire oefening gehouden in de gemeente Meerssen. De oefening wordt gehouden in het kader van training voor militairen van de Koninklijke Landmacht.

Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen gaan oefenen in het bewaken en beveiligen van locaties en daarnaast diverse verplaatsingen te voet zullen uitvoeren; tevens wordt de eenheid getraind in het kaartlezen, behandelen van (oefen)gewonden en het omgaan met gevaarlijke munitie/explosieven. De oefening vangt op 10 februari aan omstreeks 19.00u en is op 11 februari rond 17.00u weer afgelopen. Het oefengebied ligt tussen Amby en Houthem. Verplaatsingen worden opgestart vanuit het Militair Oefenterrein De Dellen.

Men gaat zich verplaatsen over bestaande (vaar) wegen en paden en het doorgaand verkeer wordt hierbij niet gehinderd.

Melden

Indien er door de oefening schade is ontstaan dan kunt u dit onder vermelding van de militaire eenheid zoals kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. melden aan:

Sectie Claims Ministerie van Defensie
Postbus 90004
3509 AA Utrecht
Teinr.: 030-2180420
Email: JDVclaims@mindef.nl

Voor algemene klachten waarbij geen sprake is van schade, kunt u contact opnemen met: Sectie Communicatie van 13 Lichte Brigade. Dit kan via mail: Communicatie.13LTBRIG@mindef.nl