Nieuwsbericht Milieusamenwerking Maastricht, Meerssen, Valkenburg en Rd4-gemeenten: nieuwe Milieu App, milieupas en meer milieuparken

Publicatiedatum: 01 december 2017 16.30 uur

De gemeenten Maastricht, Meerssen, Valkenburg a/d Geul en de Rd4-gemeenten lanceren vandaag samen een Milieu App. In de App is alle informatie over afvalinzameling gebundeld. U vindt er o.a. uw persoonlijke afvalkalender (mét alarmfunctie!), uw digitale milieupas, een kaart met alle straatcontainers in uw buurt, informatie over de milieuparken & kringloopcentra in de regio en een afvalscheidingswijzer (die per afvalsoort laat zien waar u deze kunt inleveren). De gemeenten presenteerden de handige app vandaag bij het bekrachtigen van de samenwerking met reinigingsdienst Rd4. U kunt de Milieu App vanaf nu installeren op uw smartphone via de App-store (IOS) of Google Play-Store (Android).

Meer milieuparken

De samenwerking betekent ook dat u vanaf 2 januari ook gebruik kunt maken van alle milieuparken van Rd4 in de regio. De inwoners van de Rd4-gemeenten kunnen op hun beurt ook terecht bij de milieuparken van Maastricht, Meerssen en Valkenburg. Een overzicht van de milieuparken treft u aan in de Milieu App en binnenkort in de nieuwe Afvalwijzer 2018.

Nieuwe Milieupas

Milieupas

Vanaf maandag 4 december ontvangen alle inwoners een nieuwe milieupas die u (met ingang van 2 januari) kunt gebruiken bij alle milieuparken. Wethouder Milieu Guido Houben reikte vrijdagmiddag 1 december de eerste nieuwe milieupas uit aan burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz.

Persoonlijke afvalkalender & Afvalwijzer 2018

Half december ontvangt u ook uw persoonlijke afvalkalender in de brievenbus. Hierop ziet u in één oogopslag welke afvalsoort op een bepaalde dag bij u aan huis wordt opgehaald. De verspreiding van de afvalkalenders start 11 december. Bent u uw persoonlijke afvalkalender kwijt? Via internet kunt u een nieuwe downloaden: www.besteuitafval.nl.

Op www.besteuitafval.nl vindt u vanaf 11 december ook de uitgebreide Afvalwijzer 2018 met meer informatie over de inzameling van de verschillende afvalstoffen. Voor mensen zonder internet is een papieren exemplaar verkrijgbaar bij het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), Markt 50 in Meerssen. Of bel telefoon 14 043.

Samenwerking

De gemeenten Maastricht, Meerssen en Valkenburg a/d Geul bekijken de komende tijd of er op milieugebied nog meer samenwerkingsmogelijkheden zijn. Allemaal gericht op direct of indirect voordeel voor de inwoners van Maastricht, Meerssen en Valkenburg aan de Geul en de Rd4-gemeenten.

Meer informatie nodig?

Download de Milieu App op uw smartphone via de App-store (IOS) of Google Play-Store (Android).

Milieu App

Of kijk op: www.besteuitafval.nl.
Neem contact op met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), telefoon 14 043. E-mail: besteuitafval@meerssen.nl