Nieuwsbericht Milieu App, Milieupas, Afvalkalender en Afvalwijzer

Publicatiedatum: 11 december 2017 12.40 uur

Milieu App
De gemeenten Maastricht, Meerssen, Valkenburg a/d Geul en de Rd4-gemeenten hebben vorige week samen een Milieu App gelanceerd. In de App is alle informatie over afvalinzameling gebundeld. U vindt er o.a. uw persoonlijke afvalkalender (mét alarmfunctie!), uw digitale milieupas, een kaart met alle straatcontainers in uw buurt, informatie over de milieuparken & kringloopcentra in de regio en een afvalscheidingswijzer (die per afvalsoort laat zien waar u deze kunt inleveren).

U kunt de Milieu App vanaf nu installeren op uw smartphone via de App-store (IOS) of Google Play-Store (Android). De gemeenten presenteerden de handige app bij het bekrachtigen van de samenwerking met reinigingsdienst Rd4.

Meer milieuparken

De samenwerking betekent ook dat u vanaf 2 januari ook gebruik kunt maken van alle milieuparken van Rd4 in de regio. De inwoners van de Rd4-gemeenten kunnen op hun beurt ook terecht bij de milieuparken van Maastricht, Meerssen en Valkenburg. Een overzicht van de milieuparken treft u aan in de Milieu App en binnenkort in de nieuwe Afvalwijzer 2018.

Nieuwe Milieupas

Afgelopen week hebben alle inwoners een nieuwe milieupas ontvangen. Deze kunt u vanaf 2 januari gebruiken bij alle milieuparken.

Persoonlijke afvalkalender & Afvalwijzer 2018

Deze week krijgt u ook uw persoonlijke afvalkalender in de brievenbus. Hierop ziet u in één oogopslag welke afvalsoort op een bepaalde dag bij u aan huis wordt opgehaald. De verspreiding van de afvalkalenders start 11 december. Bent u uw persoonlijke afvalkalender kwijt? Via internet kunt u een nieuwe downloaden: www.besteuitafval.nl.

Op www.besteuitafval.nl en op www.meerssen.nl vindt u vanaf nu ook de uitgebreide Afvalwijzer 2018 (klik hier) met meer informatie over de inzameling van de verschillende afvalstoffen.

Geen internet? Voor mensen zonder internet is een papieren exemplaar verkrijgbaar bij het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), Markt 50 in Meerssen. Of bel telefoon 14 043.

Meer informatie nodig?

Download de Milieu App op uw smartphone via de App-store (IOS) of Google Play-Store (Android).

Of kijk op: www.besteuitafval.nl
Neem contact op met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), telefoon 14 043. E-mail: besteuitafval@meerssen.nl