Gemeente Meerssen | Meld je aan voor webinar 'Krachtig en kwetsbaar!' over en met jonge mantelzorgers:

Nieuwsbericht Meld je aan voor webinar 'Krachtig en kwetsbaar!' over en met jonge mantelzorgers:

Gepubliceerd op: 10 mei 2021 11:15

Webinar Jonge Mantelzorgers
Een op de vijf kinderen en jongeren groeit op met een langdurig ziek, verslaafd, lichamelijk of verstandelijk beperkt familielid, thuis of in de directie omgeving. Dit kan een ouder, broer of zus zijn maar ook een ander familielid, zoals opa of oma. Deze jonge mantelzorgers zijn een verborgen groep. Zij zien zichzelf niet als mantelzorger en maken daarom geen of weinig gebruik van ondersteuningsmogelijkheden. Daarnaast kan schaamte ook een grote rol spelen. Het is belangrijk dat dit verandert.

Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger vindt daarom op 3 juni het webinar KRACHTIG & kwetsbaar plaats. Presentatrice Vivian Lataster gaat in gesprek met jonge mantelzorgers. Hun ervaringen en wensen staan centraal. Vragen die aan bod komen zijn: Hoe herken je mij als jonge mantelzorger? Wat heb ik nodig? En wat kun jij voor mij betekenen?

Deelname aan het webinar is zowel waardevol voor jonge mantelzorgers als voor iedereen die in zijn of haar (vrijwilligers)werk of privé betrokken is bij een jonge mantelzorger.

Datum: Donderdag 3 juni 2021
Tijdstip: 15:30 uur
Presentatie door: Vivian Lataster

Het webinar KRACHTIG & kwetsbaar is een samenwerking tussen Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek, Steunpunt Mantelzorg Zuid, Steunpunt Parkstad, het Knooppunt Informele Zorg, Platform Mantelzorg Limburg en Burgerkracht Limburg.

Aanmelden

Wil jij van betekenis zijn voor jonge mantelzorgers in jouw omgeving, mis dit webinar dan niet! Aanmelden kan tot uiterlijk 27 mei 2021. Je kunt je hier aanmelden

Bij vragen of meer informatie kun je telefonisch contact opnemen via 046-7508410.

Webinar Jonge Mantelzorgers - Logo's