Nieuwsbericht Meerssense Mantelzorgers goed voorbereid op het keukentafelgesprek

Publicatiedatum: 06 december 2017 11.20 uur

Mantelzorg
Het keukentafelgesprek gaat over hulp en voorzieningen in huis of omgeving zodat de degene die zorg nodig heeft zoveel mogelijk zelfredzaam blijft. Het is zeer gewenst dat de mantelzorger aanschuift bij het Keukentafelgesprek.

Een gespreksvoerder van de gemeente (Wmo-consulent of Jeugd-consulent) bekijkt in een keukentafelgesprek wat uw naaste zelf kan, welke hulp familie en vrienden kunnen geven en welke ondersteuning van de gemeente nodig is. Het gesprek vindt plaatst bij uw naaste thuis, in het wijkcentrum of gemeentehuis.

Voorbereiden

Handige tips en voorbereidingsvragen vindt u hier. U kunt als mantelzorger ook het Keukentafelgesprek voorbereiden met gratis workshop 'Het kan. Start met uw persoonlijk plan'. In deze workshop krijg u tips hoe u het keukentafelgesprek met de gemeente goed kunt voorbereiden. De workshop vindt door heel Nederland plaats. Deze is ontwikkeld door het programma Zorg Verandert, in samenwerking met Per Saldo en Ieder(in). Aan elke workshop kunnen maximaal 15 mensen deelnemen. Deelname is gratis.

Heeft u vanuit een organisatie, vereniging e.d. behoefte aan een workshop bij u in de buurt? Dit kan op het moment dat er minimaal 15 geïnteresseerden zijn. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met Stefanie Hehalatu via shehalatu@zorgbelanglimburg.nl.