Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Meerssen lanceert nieuwe toeristische website: www.toerismemeerssen.nl

Gepubliceerd op: 06 juli 2018 09:15

Op donderdag 5 juli presenteerden de gemeente Meerssen en de VVV Zuid-Limburg in het Erfgoedhuis aan de Markt de toeristische website van Meerssen. Onder toeziend oog van een aantal genodigden ging de site www.toerismemeerssen.nl 'live'.

Nieuwe toeristische website Meerssen

Wethouder Toerisme Luc Volders schetste in zijn welkomstwoord het verleden van toeristisch Meerssen. "Momenteel is Meerssen geen opvallende speler in het Heuvelland. Dat was in het verleden wel anders. Meerssen was toen een echte toeristische trekpleister. Met het lanceren van deze toeristische website is weer een stap in de goede richting gezet om Meerssen als een aantrekkelijke plek voor toeristen te promoten" aldus de wethouder.

Anya Niewierra, directeur van de VVV Zuid-Limburg roemde in haar toespraak het unieke verleden van Meerssen.  "In Meerssen is ontzettend veel gebeurd dat van invloed is geweest op het Europa van nu. Romeinen, Karel de Grote en Gerberga, ze maken allemaal deel uit van Meerssens verleden. Dat maakt Meerssen voor bezoekers een ontzettend aantrekkelijke plek," aldus Anya Niewierra. Tevens maakte ze van de gelegenheid gebruik de genodigden te wijzen op de boeiende expositie "Van Romein tot Benedictijn" in het Erfgoedhuis (te zien t/m februari 2019).

Nieuwe toeristische website Meerssen

Meerssen in beeld

Aan de hand van fraai beeldmateriaal wordt Meerssen gepresenteerd als unieke plek waar het goed vertoeven is. Naast 'must see hotspots' bevat de website onder andere een agenda met publieksactiviteiten, suggesties voor een actief verblijf in Meerssen en overnachtingsmogelijkheden.

De website bekijken? Zie www.toerismemeerssen.nl

Nieuwe toeristische website Meerssen

Vermelding ondernemers op de website

Bent u houder van een toeristische verblijfsaccommodatie, horeca-ondernemer of zijn uw bedrijfsmatige activiteiten aantrekkelijk voor toeristen (denk hierbij aan paardrijden, funshoppen, kunst en recreatie)? Dan is het mogelijk gratis vermeld te worden op de toeristische website.

Bent u hierin geïnteresseerd?
Stuur dan uw e-mailadres naar Nicole Schurgers (nicole.schurgers@vvvzuidlimburg.nl) en u ontvangt de digitale formulieren, waarmee u de benodigde informatie kunt aanleveren.