Gemeente Meerssen | Meerssen krijgt haar derde coöperatieve zonnecentrale!

Nieuwsbericht Meerssen krijgt haar derde coöperatieve zonnecentrale!

Gepubliceerd op: 20 september 2021 09:45

Afgelopen woensdag 8 september is er weer een belangrijke stap gezet in het proces tot realisatie van de zonnecentrale Marnis Bunde. Pascal Jongen, eigenaar van de kwekerij Marnis, heeft het Recht van Opstal (RvO) voor het plaatsen van de zonnepanelen ondertekend bij de notaris. Al eerder heeft de gemeente als eigenaar van het pand dit document voorzien van een handtekening, waardoor zowel de pachter als de eigenaar akkoord zijn met het gebruik van het dak door EMEC voor de komende 25 jaar. EMEC is blij met de snelle afhandeling door zowel de gemeente als de heer Jongen, waardoor het nu zeker is dat de zonnecentrale doorgaat.

EMEC - Ondertekening RvO Zonnecentrale Marnis Bunde
Van links naar rechts: Pascal Jongen (eigenaar), Theo Braam (EMEC) en Guido Heijnen (EMEC)

Het is inmiddels de derde installatie die in de gemeente Meerssen komt, die door leden van de coöperatie EMEC mogelijk wordt gemaakt. De eerste (250 panelen) ligt op het bestuurscentrum in Meerssen, de tweede (114 panelen) op een stal in Geulle, en nu de derde (200 panelen) in Bunde op de kwekerij van Marnis.

Investeren in de eigen lokale energievoorziening is belangrijk om de noodzakelijke vergroening van de energie opwekking vooruit te helpen. De zonnecentrales die EMEC aanlegt in Meerssen, worden voor 100% gefinancierd door de eigen leden die allemaal in de gemeente Meerssen wonen. Met het vol leggen van daken voorkomen we dat straks nog meer zonnepanelen op de grond geplaatst moeten worden. Wij, energie coöperatie EMEC, vinden dat eerst de daken vol moeten en dan kijken wat er nog moet gebeuren op de grond. Dat is ook het beleid van de gemeente Meerssen verwoord in de RES.1.0 (Regionale Energie Strategie) zoals die onlangs verwoord werd in het RES-magazine dat door Stichting Duurzaam Meerssen huis aan huis bezorgd is.

Doe mee!

EMEC zoekt altijd nieuwe leden die mee willen doen met nieuwe initiatieven zoals het vierde dak dat we in 2022 ook in Bunde gaan aanleggen. Ook zoeken we nog mooie grote daken in Ulestraten en Rothem, als dat lukt dan hebben we alle dorpskernen van Meerssen voorzien van een eigen zonnecentrale, mooi streven! DOET U MEE

Meld u aan om mee te doen en/óf omdat u een groot dak heeft (<500 m2) waarop wij samen een nieuwe zonnecentrale kunnen realiseren.

Waarom meedoen?

  • Zonne-energie; minder CO2, goed voor het klimaat!
  • Mee helpen aan opwekken groene stroom in de regio
  • Gebruik van daken vóór dat grond gebruikt gaat worden
  • Meedoen kan al vanaf € 250,- inleg.
  • Goed rendement van uw investering (4%)

info@emec.nu
www.emec.nu

Met vriendelijke groet,
Guido Heijnen
Bestuurslid EMEC