Gemeente Meerssen | Meerssen krijgt 4e zonnecentrale: u kunt nu inschrijven!

Nieuwsbericht Meerssen krijgt 4e zonnecentrale: u kunt nu inschrijven!

Gepubliceerd op: 24 januari 2022 12:20

EMEC: vierde zonnecentrale
Bericht van EMEC

EMEC is gestart met het project Zonnecentrale Marnis Bunde II. Vóór oktober 2022 realiseren zij de 4e zonnecentrale in de gemeente Meerssen. Weer 200 panelen op het dak van de kwekerij Marnis. Mensen uit de gemeente Meerssen kunnen nu inschrijven om mee te doen met dit groenstroom project.

Iedereen in de gemeente Meerssen kan meedoen ook al heeft u panelen op uw dak liggen. U kunt het zien als een groene investering die meer geld oplevert dan de rente op de bank en - eigenlijk nog belangrijker - u helpt mee aan het oplossen van de overgang van fossielen brandstoffen naar duurzame groene energie.

EMEC streeft ernaar om zoveel mogelijk grote daken vol te leggen met zonnepanelen. Hoe meer panelen op de daken des te minder hoeven we er op de grond te plaatsen. Dat laatste lijkt onontkoombaar maar laten we dan proberen het zo minimaal mogelijk te houden door eerst zoveel mogelijk daken vol te leggen. EMEC doet haar best om dat in Meerssen en Maastricht te realiseren, maar daar hebben we wel U voor nodig. Samen kunnen we ervoor zorgen dat die zonnedaken er komen. Hoe het in zijn werk gaat vind u op de website.

EMEC vierde zonnecentrale

Doet u mee of wilt u meer weten?

Ga dan naar: https://www.emec.nu/index.php/zonnecentrales/zonnecentrale-marnis-bunde-II

Guido Heijnen
Bestuurslid energie coöperatie EMEC.