Gemeente Meerssen | Meerssen in de hoofdrol bij de nieuwe L1 serie 'Hier is mijn vaderland'

Nieuwsbericht Meerssen in de hoofdrol bij de nieuwe L1 serie 'Hier is mijn vaderland'

Gepubliceerd op: 02 oktober 2020 13:50

Begin oktober start regionale omroep L1 met de nieuwe tv-serie 'Hier is mijn vaderland'. In elke aflevering staat een Limburgse gemeente centraal. De gemeente Meerssen mag de spits afbijten op 4 oktober. In de 25 minuten durende aflevering (naar een idee van regisseur Maurice Nijsten en assistente Dénise Nijsten) passeert veel moois uit onze gemeente de revue. De serie wordt gepresenteerd door Fabienne Nijsten.

De opnames voor de serie hebben verspreid over een jaar plaatsgevonden in de vijf woonkernen van de gemeente Meerssen. Gelukkig waren de meeste opnames achter de rug vóór de corona lockdown.

Hier is mijn Vaderland - Meerssen in de hoofdrol

Een tipje van de sluier

Onze gemeente kent veel mooie natuur. In het Bunderbos, de Dellen en het Meersenerbroek kunt u genieten van prachtige natuurschoon. Maar de Gemeente Meerssen biedt zo veel meer. Om u alvast nieuwsgierig te maken, lichten we een tipje van de sluier op over de onderwerpen die u kunt verwachten ...

 • Veel bekende sporters wonen of woonden in de gemeente Meerssen, bijvoorbeeld Bert van Marwijk, Mark van Bommel, Eric Meyer en Xavier Maassen. Fabienne heeft een bijzondere ontmoeting met Kylie Waterreus, een jonge profwielrenster.
 • Cultuur viert hoogtij in Meerssen. We maken kennis met de Jonkheid Meerssen, die in een vrolijke bonte stoet de mei-den het dorp binnenhaalt. Het rechtzetten van deze den vindt plaats op Hemelvaartsdag als ook de traditionele Bartholomeusmarkt in Meerssen is.
 • Ook een geanimeerd gesprek met de Limburgse buutereedner Gilbert Petit mag niet ontbreken.
 • Meerssen is rijk aan wijngaarden. Fabienne brengt een bezoek aan de jongste wijnboer van de gemeente, Ralph Huydts.
 • In de buurt die bekend staat als de 'Piemelehook' in Geulle heeft de presentatrice een verrassend gesprek met Paul Notten van de heemkundevereniging.
 • Ook kunst is onderdeel van de uitzending. Veel bekende kunstenaars vonden hun stek in Meerssen, zoals Wil van der Laan, Géne Eggen, Rob en Marijke Stultiens, Daan Wildschut en Charles Eyck.
 • En natuurlijk brengen we ook een bezoek aan de prachtige Basiliek van Meerssen, waar we organist Rob Waltmans ontmoeten. In de Synagoge van Meerssen spreekt Fabienne met Ger Kockelkorn over de geschiedenis van de synagoge.
 • In 2019 vierden we 75 jaar bevrijding. Dit werd ook in de gemeente Meerssen op bijzondere wijze gevierd. We blikken terug op een herdenking in Ulestraten.
 • En natuurlijk mag ook burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz niet ontbreken in deze uitzending. Fabienne spreekt haar op de prachtige binnenplaats van het gemeentehuis.

Uitzendtijden op L1 TV

Aflevering 1 van 'Hier is mijn vaderland' over de gemeente Meerssen kunt u zien op:

 • zondag 4 oktober - 14.00 – 15.30 – 18.00 – 21.00 uur
 • dinsdag 6 oktober – 13.25 – 14.05 – 16.00 - 21.00 uur
 • vrijdag 9 oktober – 13.25 – 21.00 uur

Een woord van dank van iedereen die aan deze tv-serie heeft meegewerkt:
alle verenigingen, inwoners, de Gemeente Meerssen, Provincie Limburg en Maurice Nijsten Film- en Televisieproducties.

Kijk ook eens op https://l1.nl/hier-is-mijn-vaderland-meerssen-159904/