Nieuwsbericht Medewerkers Gemeente helpen bij toezicht op coronamaatregelen

Gepubliceerd op: 09 april 2020 14:45

Hesjes
Vanaf morgen gaat een groep medewerkers van de Gemeente Meerssen helpen bij het toezichthouden op de naleving van de coronamaatregelen. 

Afgelopen weekend is vrij goed verlopen. De mensen hielden zich over het algemeen goed aan de maatregelen en bleven zoveel mogelijk thuis. Er werden in totaal tien boetes uitgedeeld. Vijf aan jongeren, vanwege het overtreden van de noodverordening. En vijf bekeuringen omdat jongeren zich bevonden op verboden terrein. Daarnaast werd in Rothem een thuisfeest beëindigd. De boetes kunnen oplopen tot hoge bedragen!

Ook voor het Paasweekend geldt: blijf zoveel mogelijk thuis!

Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz: "Ook voor het Paasweekend doe ik een dringend beroep op iedereen om zoveel mogelijk thuis te blijven. We moeten nu sámen doorzetten. Alleen als iedereen zich aan maatregelen houdt, kunnen we corona onder controle krijgen. Ook thuis kunt u er een mooi Paasweekend van maken. Gaat u toch van huis om even een frisse neus te halen, houdt u aan de maatregelen! Er wordt actief op gecontroleerd en de boetes zijn niet mals!"

Meer informatie over de maatregelen vindt u op de website van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg: www.vrzl.nl.