Gemeente Meerssen | Marsna Erepenning voor Willy Vossen uit Meerssen

Nieuwsbericht Marsna Erepenning voor Willy Vossen uit Meerssen

Gepubliceerd op: 08 juli 2024 09:40

Marsna erepenning voor Willy Vossen
Op zondag 7 juli 2024 reikte burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz de Marsna Erepenning van Verdiensten der gemeente Meerssen uit aan de heer Willy Vossen (90). Willy Vossen ontving de Marsna Erepenning vanwege zijn jarenlange belangeloze inzet en vele verdiensten op het gebied van Kunst en Cultuur voor de Meerssense gemeenschap. De uitreiking vond plaats in de Proosdij waar hij op dat moment zijn 90e verjaardag vierde.

Stichting Kunst en Cultuur Meerssen

Willy Vossen is van maart 2020 tot heden voorzitter, medeoprichter, financieel ondersteuner en adviseur van Stichting Kunst en Cultuur Meerssen. Het doel van de stichting is het aanjagen, bevorderen, promoten en het in stand houden van kunst binnen de Gemeente Meerssen. Daarnaast promoot de heer Vossen gemeente Meerssen als een kunst- en cultuurgemeente.

Oprichting Kunsthuis 'Artistiek Meerssen'

In september 2021 hebben dhr. en mevr. Vossen het Kunsthuis 'Artistiek Meerssen' opgericht. Het kunsthuis dat gelegen is aan de Beekstraat in Meerssen geeft aandacht aan allerlei vormen van kunst door iedere 7 weken een nieuwe expositie te organiseren.
Beeldende kunstenaars uit de eigen en omliggende gemeente krijgen hier een podium om hun werk ten toon te stellen. Het kunsthuis wordt gerund door ca 40 vrijwilligers en is gratis te bezoeken.
De heer Willy Vossen is als bestuurslid van het Kunsthuis vrijwel dagelijks zeer betrokken bij het werk in het kunsthuis. Samen met zijn echtgenote zijn zij de grote inspirators van het kunsthuis en willen daarmee iets nalaten aan de gemeente en gemeenschap.

Kunstenaar Willy Vossen

De heer Willy Vossen was zelf ook actief kunstenaar en beeldhouwer. Hij heeft een aantal grote brons-werken gecreëerd, waarvan enkel geschonken aan de gemeente Meerssen; Kunstwerk "Cyclus" en "Verlangen" zijn in het park van Meerssen te bewonderen en in de St. Agneskerk te Bunde het grote Christusbeeld achter het altaar.

Ondersteuner en adviseur van de Stichting Vrienden van de Basiliek

Vanaf 2012 tot heden steunt de heer Willy Vossen niet alleen financieel maar ook met raad en daad de stichting Vrienden van de Basiliek door o.a. ontwerpschetsen en bronzen rozetten t.b.v. een gedenkmuur in de Basiliek te maken.

Ondersteuner en adviseur van het kerkbestuur van de Parochie H. Bartholomeus

Vanaf 2012 tot heden ondersteunt de heer Willy Vossen op diverse manieren de parochie door o.a. erepenningen van de Parochie H. Bartholomeus te verzorgen en de sokkel voor de uitstalling van het Allerheiligste te maken. Daarnaast is hij betrokken bij de restauratie en onderhoud van onze Basiliek.