Nieuwsbericht Marsna Erepenning voor Ton Vandewall uit Meerssen

Publicatiedatum: 09 oktober 2017 09.30 uur

Op zondag 8 oktober 2017 reikte locoburgemeester Guido Houben de Marsna Erepenning van Verdiensten der gemeente Meerssen uit aan de heer Ton Vandewall uit Meerssen. De heer Vandewall ontvangt de Erepenning voor zijn ruim 20-jarige belangeloze inzet en vele verdiensten voor verschillende organisaties en verenigingen binnen de Meerssense gemeenschap. De uitreiking vond plaats na afloop van Marathon Meerssen op de Markt in Meerssen.

Marsna Erepenning voor Ton Vandewall

Parcours

Dit jaar viert de Marathon Meerssen zijn 20-jarig jubileum. Als vrijwilliger zorgde Ton Vandewall -  samen met zijn in maart 2017 overleden broer Thijs - al sinds het prille begin voor het uitzetten en het opbouwen van het marathonparcours. Ton Vandewall is vanaf het prille begin van de Marathon Meerssen chauffeur van de bezemwagen. Vele uren reed hij achter de marathon en droeg zorg voor het sluiten van de koers. Daarnaast zorgde hij voor het klaarzetten en gereedmaken van de verzorgingsposten en de coördinatie van het opruimen na afloop van het evenement. Ook voor velerlei  hand-en-spandiensten was hij altijd te vinden. Zijn betrokkenheid gaat zelfs zover, dat de vakantieplanning ondergeschikt is aan de logistieke organisatie van de marathon.

Overige activiteiten

De heer Vandewall is daarnaast als vrijwilliger betrokken bij menig ander evenement, activiteit en vereniging in Meerssen. Een greep uit het vrijwilligerswerk zonder hierbij compleet te zijn:

  • Vrijwilliger voor carnavalsvereniging De Aanhawwersj bij o.a. het opbouwen en afbreken van de prinsenwagen voor de uitroeping.
  • Verkeersregelaar bij vele activiteiten gedurende het jaar.
  • Vrijwilliger bij de Top 111 Aller Tieje op carnavalsdinsdag.
  • Vrijwilliger bij SV Meerssen: onder andere als omroeper, gastheer, terreindienst en materiaalbeheerder.
  • Als (hulp)Sinterklaas bezoekt hij namens buurtvereniging Humcovenderveld de kinderen in de buurt.

Marsna Erepenning voor Ton Vandewall