Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Marsna Erepenning voor 'Meilleur Ouvrier de France' Sébastien Trudelle

Gepubliceerd op: 20 mei 2019 11:25

Wereldwijd held binnen zijn vakgebied als patissier

Meilleur Ouvrier de France

Huldiging door de Franse President

Op maandag 13 mei ontving patissier Sébastien Trudelle in Parijs uit handen van de Franse President Emmanuel Macron de eretekenen behorende bij de titel 'Meilleur Ouvrier de France': 'Beste Vakman van Frankrijk'. Wereldwijd zijn de 'Meilleurs Ouvriers' helden binnen hun vakgebied, waarbij het ambachtelijke vak van patissier velen het meest aanspreekt. 

Huldiging in Meerssen

Op zaterdag 18 mei werd Sébastien Trudelle in Meerssen gehuldigd tijdens een feestelijke bijeenkomst op het binnenplein van het bestuurscentrum. Uit handen van burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz ontving hij de Marsna Erepenning van Verdiensten. Daaraan voorafgaand werd de nieuwe Meilleur Ouvrier de France toegesproken door honorair consul van Frankrijk Camille Oostwegel.

Ambassadeur met het befaamde rood-wit-blauw boord

Sinds 2012 runt de Fransman samen met partner Jennifer Heijnen Patisserie-Chocolaterie Smores aan de Beekstraat in Meerssen. Als Meilleur Ouvrier de France mag hij het befaamde rood-wit-blauwe boord dragen en is hij wereldwijd een belangrijke ambassadeur voor de Franse cultuur en vakmanschap. Sébastian Trudelle ontving de Meerssense onderscheiding vanwege zijn bijzondere ondernemerschap in en daardoor ambassadeurschap voor de gemeente Meerssen.

Foto: Karel Curvers (MeerVandaag)

Alle foto's