Nieuwsbericht Marsna Erepenning voor Leon Volders uit Meerssen

Publicatiedatum: 10 februari 2018 20.30 uur

Marsna-Erepenning
Op zaterdag 10 februari 2018 reikte burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz de Marsna Erepenning van Verdiensten der gemeente Meerssen uit aan de heer Leon Volders uit Meerssen. De heer Volders ontving de Marsna Erepenning vanwege zijn grote betekenis voor de carnaval en carnavalsmuziek in Meerssen en daarbuiten. De uitreiking van de Marsna Erepenning vond plaats tijdens de Sleuteloverdracht in gemeenschapshuis De Stip.

MVK & LVK

De heer Leon Volders heeft de afgelopen decennia zijn sporen achtergelaten in de Meerssense vastelaovend. Hij schreef ontelbare carnavalsliedjes, waar menig generatie op gedanst gesprongen en gesjoenkeld heeft. Zijn carnavalsschlagers zijn onlosmakelijk verbonden met de Meerssense carnaval.

Door de jaren heen wist de heer Leon Volders maar liefst 14 keer het Meersjes Vasteloavesleedjes Konkoer (MVK) te winnen. Er was geen concours zonder zijn deelname. Ruim 3x11 jaar geleden (1984) wist hij als eerste Meerssense artiest het Limburgs Vastelaoves Leedsjeskonkoer (LVK) te winnen met het nummer 'Dao moste met ljèrre léve'.  Daarna stond hij nog diverse malen in de finale van het LVK samen met o.a. zijn zoons.

Van generatie op generatie

Dat de liefde voor het carnavalslied in het bloed zit, is bij de familie Volders duidelijk. Het carnavalsgen wordt van vader op zoon overgedragen. Zijn vader Louis Volders schreef begin jaren'50 al Meersjense schlagers. Leon Volders gaf op zijn beurt het virus weer door aan de volgende generatie: zijn zonen Bram en Luc. In 2016 wonnen drie generaties Volders nog het MVK (de Vovovo's). Vader Leon maakte toen samen met zoon en kleinzoon de cirkel rond.

Erelid

Leon Volders zong bijna zijn hele leven in Meerssense zangkoren. Hij werd onlangs door het Basilicakoor benoemd tot erelid.