Gemeente Meerssen | Marsna Erepenning voor de heer Jo Kurvers uit Geulle

Nieuwsbericht Marsna Erepenning voor de heer Jo Kurvers uit Geulle

Gepubliceerd op: 08 oktober 2021 12:00

Op vrijdag 8 oktober reikte burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz een Marsna Erepenning der Verdiensten van de Gemeente Meerssen uit aan de heer Jo Kurvers uit Moorveld. De heer Kurvers ontvangt de Erepenning vanwege zijn jarenlange inzet voor de Werkgroep Warme Maaltijd Voorziening Bunde-Geulle, de Stichting Sociaal Medische Hulpverlening aan Oost Europa (SMHO) en de Jeugdcarnaval in Geulle. De erepenning werd uitgereikt tijdens de halfjaarlijkse vergadering van de werkgroep Warme Maaltijdvoorziening Geulle-Bunde. De heer Kurvers stopt op 31 december als coördinator/vrijwilliger van deze werkgroep.

Marsna Erepenning voor de heer Jo Kurvers

Werkgroep Warme Maaltijd Voorziening Bunde-Geulle

De heer Jo Kurvers was in 1990 medeoprichter van de werkgroep Warme Maaltijdvoorziening Geulle-Bunde en sindsdien vrijwilliger en coördinator. Hij is de contactpersoon tussen de ontvangers van de maaltijd en de receptie/keuken van Zorgcentrum Ave Maria in Geulle. Hij stuurt een groep van 32 vrijwilligers aan, maakt de schema's, vervangt in voorkomende gevallen en is voorzitter van de kwartaalvergaderingen van de werkgroep. De werkgroep bezorgt zo'n 250 maaltijden per week. De heer Jo Kurvers is op 8 oktober voor het laatst aanwezig bij de halfjaarlijkse vergadering van de werkgroep. Hij stopt per 31 december als coördinator/vrijwilliger.

Stichting Sociaal Medische Hulpverlening aan Oost-Europa (SMHO)

Sinds 1995 is de heer Kurvers actief als bestuurslid/vrijwilliger bij SMHO. Vanwege zijn vele contacten lukte het de heer Kurvers veel goederen kosteloos te verkrijgen. Eveneens was hij diverse malen behulpzaam bij de hulptransporten naar Polen en Roemenië.

Jeugdcarnaval Geulle

Sinds 1973 was de heer Jo Kurvers nauw betrokken bij de organisatie van het jeugdcarnaval in Geulle. Hij schreef teksten en muziek voor een aantal carnavalsliedjes voor de jeugd. Na de oprichting van de Stichting Gäölse Jeugdcarnaval De Bökskes in 1981 bleef hij actief betrokken. Hij ontving hiervoor in 1994 de hoogste onderscheiding van de Bökskes 't Gouwe Bingelke'.

Gemeenteraadslid en Wethouder

De heer Kurvers was ruim 25 jaar lid van de gemeenteraad geweest, waarvan van 1970-1982 in de toenmalige gemeente Geulle. Van 1974 tot 1982 was de heer Kurvers wethouder in de voormalige gemeente Geulle.

Koninklijke Onderscheiding

In 1992 werd de heer Jo Kurvers onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje.

Marsna Erepenning