Nieuwsbericht Marsna Erepenning voor de gebroeders John & Sander Hoedemakers uit Ulestraten

Publicatiedatum: 26 februari 2017 10.00 uur

Op zaterdag 25 februari 2017 reikte burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz de Marsna Erepenning van Verdiensten der gemeente Meerssen uit aan de broers John (50) en Sander Hoedemakers (53) uit Ulestraten. De broers ontvingen beiden de Marsna Erepenning vanwege hun jarenlange belangeloze inzet en vele verdiensten voor de Ulestratense gemeenschap. De uitreiking vond plaats voorafgaande aan de Sleuteloverdracht in Ulestraten.

Erepenning gebroeders Hoedemakers

Carnaval

Oud-prins Sander Hoedemakers van carnavalsvereniging de Kuutebieters en zijn broer John steken hun betrokkenheid bij carnavalsactiviteiten niet onder stoelen of banken. Gebouwen, materieel en personeel worden sinds jaar en dag om niet beschikbaar gesteld om elke activiteit te laten slagen.  Met de hoogwerker wordt Ulestraten versierd. Carnavalswagens worden in de loodsen gebouwd en gestald. De vaak enorme bouwwerken worden getrokken door de trekkers van de firma Hoedemakers. Als het nodig is, wordt de bedrijfsruimte volledig omgebouwd tot feestpaviljoen. Ook bij het 5 x 11 jarig jubileum van CV de Kuutebieters worden kosten nog moeite gespaard. Sander Hoedemakers is bovendien medeverantwoordelijk voor de organisatie van de jaarlijkse carnavalsvavond. Hij regelt de artiesten.

Verenigingen in Ulestraten

Ook andere verenigingen uit Ulestraten  en omgeving (bijvoorbeeld voetbalvereniging RKUVC, Stichting UK98,Toneelvereniging d'n Uulesjpegel, Fanfare Concordia, Muziekcollectief Ulestraten, Schutterij Remigius, CV Sjots & Sjeif Meerssen) worden gesteund met materieel, personeel en sponsoring. De broers Hoedemakers stellen daarnaast belangeloos hun materieel ter beschikking te verbetering van de speelvelden. Ze voeren het werk ook zelf om niet uit. Ze zijn ook als sponsor verbonden aan de jeugdafdeling van RKUVC.

Toneelvereniging d'n Uulesjpegel

Sander Hoedemakers verzorgt als vrijwilliger de techniek bij de uitvoeringen van toneelvereniging d'n Uulesjpegel Ulestraten. De beide broers zijn eveneens sponsor van deze vereniging.

Es veer ut neet daon...

Onder het motto 'Es veer ut neet daon'  tonen de heren John en Sander Hoedemakers al vele jaren hun oprechte betrokkenheid bij het verenigingsleven in Ulestraten. Voor elk probleem staan ze met een oplossing paraat. Ze zijn niet weg te denken in de kern Ulestraten.

Cumela

De broers zijn lid van CUMELA, de brancheorganisatie voor ondernemers in groen, grond en infra. John Hoedemakers is al 25 jaar lid, waarvan de laatste 12 jaar bestuurslid.